Politiet siktet åtte personer, inkludert Cezinando, etter møbel- og interiørtyverier i fjor. Arkivfoto: Politiet / NTB

Rapperen Cezinando tilstår grovt tyveri av luksusstoler i Vika

Rapperen Cezinando (26) møter i Oslo tingrett i en tilståelsessak 16. mai. Han er en av de siktede for møbeltyverier for flere hundre tusen kroner i fjor.

Publisert

Tingretten bekrefter overfor VG at det er en tilståelsessak hvor Oslo-rapperen vil møte fysisk eller på video for å avgi en tilståelse. Saken går i Oslo tingrett mandag 16. mai.

Gjennom sin forsvarer Mette Yvonne Larsen har 26-åringen tidligere sagt at han angrer.

Vil ta sin straff

Til NRK sier Larsen at Cezinando har gjort det han kan for å rydde opp etter seg.

– Han har nå gjort alt som står i hans makt for å gjenopprette skaden, og ser tilbake på det som hendte som et kapittel i hans liv under koronapandemien som nå er tilbakelagt. Han vil ta sin straff og ser fremover til livet som kunstner og musiker, sier Larsen.

Hun sier videre at aktor har foreslått i sin påtegning at det totale erstatningskravet skal være på rundt 30.000 kroner fordi siktede har gjort en betydelig innsats for å tilbakelevere alle gjenstander, som ikke har vært i hans besittelse.

Omfattende tyveri

Et miljø fra hovedstaden er mistenkt for å stå bak tyveriene. Artisten skal være innblandet i dette, men det er usikkert hvilken rolle han skal ha hatt.

Den omfattende tyverisaken, som ble avslørt av Oslo-politiet i fjor vår, dreier seg om tyveri av designmøbler, kunstverk og luksusklær til en verdi av flere hundre tusen kroner fra kontorlokaler, interiørbutikker og serveringssteder.

Powered by Labrador CMS