Ikke et uvanlig syn på varme dager - p-plassen på Huk er stappfull. Neste sommer er 110 p-plasser fjernet til fordel for bedre forhold for buss og sykler.

110 p-plasser på Huk fjernes: - Lager sykkelparkering til over 200 sykler og bedre plass for bussen

— Det bygges ny snu- og holdeplass for buss på Huk, opplyser bymiljøetaten. Etter ombyggingen kommer 110 p-plasser for biler til å være fjernet for godt. I stedet kommer over 200 nye plasser for sykkelparkering.

Publisert

Store deler av parkeringen ved Huk blir i vinter stengt grunnet anleggsarbeid. Men når anleggsarbeidet er over til sommeren vil mange av p-plassene være borte for godt, opplyser bymiljøetaten.

— Etter anleggsperioden kan bilister igjen parkere på hovedparkeringsplassen. Rundt 110 parkeringsplasser må imidlertid fjernes permanent som følge av at snu- og holdeplassen etableres, sier kommunikasjonsrådgiver Jacob Kielland Haug.

P-plass ved Eplehagen holdes åpen

— Totalt blir det derfor tilgjengelig rundt 230 parkeringsplasser på Huk etter anleggsperioden, sier Haug.

I klartekst betyr det at 110 p-plasser for biler forsvinner ved det populære utfartsstedet på Bygdøy.

— Vi håper folk fortsetter å bruke Huk under anleggsperioden, men man må være oppmerksom på at parkeringstilbudet nå blir redusert. Spesielt i helgene kan det være lurt bruke andre transportmidler enn bil ut til Huk, sier prosjektleder Hege Benedicte Selbekk i bymiljøetaten.

Tom p-plass på Huk en høstdag. Nå stenges parkeringen gjennom vinteren, og til sommeren er 110 p-plasser fjernet.

I vinter vil det kun være mulig å parkere ved Eplehagen, like ved dagens parkering på Huk.

— P-plassen ved Eplehagen har plass til cirka 120 biler. Bymiljøetaten, og utførende entreprenør Vaktmesterkompaniet, jobber for at parkeringsplassen kan holdes åpen gjennom hele anleggsperioden, sier Jacob Kielland Haug.

— Lage ny parkering også for bysykler

Bymiljøetaten skal lage ny snu- og holdeplass for busser på hovedparkeringsplassen på Huk. Det skal også gjøres flere oppgraderinger og forbedringer i området rundt parkeringsplassen.

Blant annet skal vei, fortau og gang- og sykkelvei rehabiliteres og tydeliggjøres, står det i en pressemelding fra etaten.

— Det skal etableres sykkelparkeringer med plass til over 200 sykler, inkludert bysykler. Nye trær og planter skal på plass, høyspentledninger skal legges i bakken og overvannsløsninger skal oppgraderes, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

Powered by Labrador CMS