Den aggressive Bygdøy-reven er nå død. Her har den hoppet over hagegjerdet og kikker inn i huset til familien som mistet sin lille halvannet år gamle pomeranian-hund.

Den aggressive reven på Bygdøy er avlivet

Reven som tok livet av en hund og utviste særlig aggressiv adferd overfor andre hunder på Bygdøy, er tatt av livet av. Det ikke er noe som tyder på at det snakk om flere rever med denne adferden.

Publisert

– Den aktuelle reven er tatt ut forskriftsmessig i samråd med politiet, opplyser bymiljøetaten i en pressemelding.

Reven ble først fanget, deretter tatt livet av etter at bymiljøetaten fikk bekreftet at det var aggressive reven på Bygdøy. Den blir nå levert til Veterinærinstituttet/Mattilsynet for obduksjon.

– Det kan bli problematisk når et dyr blir aggressivt eller så nærgående at det er reell fare for at mennesker kan bli skadet. Det var tilfelle for denne ene reven, og det er derfor vi bisto grunneier med å få tatt ut dette enkelte individet, sier pressekontakt i bymiljøetaten, Guro Birkeland Tangen.

Ikke farlig for mennesker

Det er svært sjelden at en rev blir så godt vant med mennesker. Reven er dyr som vandrer i og rundt byen, og det er helt normalt – slik skal det være. Reven, som grevling, rådyr og elg, hører hjemme i Oslo, og det er ganske vanlig å få besøk i hagen av ville dyr.

Reven er ikke farlig for mennesker, og den vil helst ikke være aggressiv mot katter eller hunder. Men vi vil understreke at folk ikke bør mate rever, sier Birkeland Tangen.

– Ville vært sensasjonelt

Seniorforsker i Norsk institutt for naturforskning, Nina Eide, mener det er utenkelig at reven har rabies. – Det ville vært sensasjonelt, sier hun til VårtOslo.

– Hvis en løs hund hadde oppført seg på denne måten, ville den vært avlivet med en gang. Det hadde heller ikke vært noen katastrofe om man tok feil rev, for det er nok rev i Norge, sier Eide.

Revebestanden her til lands består av rundt 100.000 rever som overvintrer. Om våren, i valpetiden vokser bestanden til rundt 200.000 individer. – Det er ikke noen art som er i fare, sier seniorforskeren.

Powered by Labrador CMS