Ola Kvisgaard varslet om snøhaug på HC-plass i Maries gate i januar. Først tre uker senere ble haugen fjernet.
Ola Kvisgaard varslet om snøhaug på HC-plass i Maries gate i januar. Først tre uker senere ble haugen fjernet.

Ola Kvisgaard (H) varslet om snøhaug som sperret HC-plass på Majorstua. Først etter tre uker ble snøen fjernet

Ola Kvisgaard klagde som vanlig borger på at HC-parkering i Maries gate ble sperret av en snøhaug. Uten å få svar. Først da han som Høyre-politiker stilte spørsmål flere uker senere, fikk han vite at et entrepenørselskap får 85.000 kroner i bot for manglende snørydding.

Publisert

— Snøen lå som en ishaug på HC-parkeringen i Maries gate, forteller Ola Kvisgaard.

— Snøen på alle de ordinære p-plassene hadde tint for lengst, sier Høyres bystyrerepresentant til VårtOslo.

Kvisgaard forteller at han som vanlig borger sendte såkalt bymelding til bymiljøetaten i januar. Uten å få svar. Mens snøhaugen på HC-plassen på Majorstua ble liggende og liggende.

— Har hatt utfordringer med bemanning

Etter flere uker uten å høre noe fra bymiljøetaten, sendte han et skriftlig spørsmål som bystyrerepresentatn til miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG).

Da fikk han endelig svar. Både fra byråden og fra bymiljøetaten, som er direkte underlagt Hellvin Stav.

I tillegg fikk han vite at entrepenøren med ansvar for å rydde HC-parkeringen var bøtelagt 85.000 kroner for mangelfull snørydding.

Men hvorfor fikk han aldri svar da han som vanlig borger meldte fra til bymiljøetaten?

Bymiljøetatens direktør Gerd Robsahm Kjørven forklarer manglende svar med bemanningsproblemer.
Bymiljøetatens direktør Gerd Robsahm Kjørven forklarer manglende svar med bemanningsproblemer.

— Bymiljøetaten har en periode hatt utfordringer med å re-rekruttere veidriftspersonell etter at flere personer har gått av med pensjon, skriver etatsdirektør Gerd Robsahm Kjørven.

— Bøtelegging egentlig ikke interessant

— Vi har således ikke vært fullt bemannet denne vinteren. I tillegg har vi fått en langtidssyk medarbeider. Vi har denne vinteren ikke fått utført like omfattende kontrollarbeid som ønsket, skriver bymiljøetatens direktør.

Ola Kvisgaard har tidligere blitt opplyst om at bymiljøetatens kontrakter med entrepenører åpner for bøtelegging ved mangelfull snørydding.

— Jeg synes jo egentlig ikke det er bøteleggingen som er interessant, sier Høyre-politikeren.

— Det beste er jo hvis snørydding blir gjort på en god måte, slik at kommunen slipper å ilegge bøter. Men når det gjøres en så dårlig jobb som i Maries gate, så er det bra med en bot på 85.000 kroner, sier Ola Kvisgaard.

Varslet i januar - ble ryddet i februar

Ifølge bymiljøetaten ble meldingen fra Kvisgaard fanget opp i slutten av januar. Og videreformidlet umiddelbart til entrepenøren med ansvar for snørydding i Maries gate. Som igjen skulle ta dette videre med en underleverandør.

— Dessverre ble ikke snøfjerningen utført som forutsatt. Og hovedentreprenør fulgte ikke godt nok opp sin underleverandør i dette tilfellet. Forholdene ble ført utbedret 13. februar, skriver Gerd Robsahm Kjørven.

— Bymiljøetaten anser dette som et brudd på kontraktsforpliktelsene og har varslet mulkt på 85.000 kroner for dette forholdet i henhold til kontraktens mulktbestemmelser, skriver bymiljøetatens direktør.

— Lager en ekskulderende by

Så vidt Ola Kvisgaard kan huske, er dette første gang det er gitt bot for å ikke ha ryddet en HC-plass for snø.

— Det jeg synes er et veldig viktig poeng, er at ved å gjøre HC-plasser utilgjengelig når det er snø og glatt, så lager vi en by som er ekskluderende, sier han.

— Dermed stenger vi folk ute. Det synes jeg er sterkt kritikkverdig og veldig trist, sier Ola Kvisgaard.

Powered by Labrador CMS