Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
— I og med at det er et spesielt år i år, så ønsker vi å vise hvordan vi feirer 17. mai hjemme på Bygdø kongsgård, nå når alle egentlig må feire hjemme denne spesielle 17. mai, sier dronning Sonja til TV 2.
Deretter tar dronningen med seg fotografen rundt på en liten omvisning på den ærverdige eiendommen.
Kongsgårdens hovedbygning ble oppført i all hast i 1733 da den dansk-norske kong Christian VI kom på besøk til Norge. Men stedet har røtter tilbake til cirka 1100-tallet som klostergods, videre som ladegård under Akershus festning. Og fra 1905 som fast sommerresidens for Kongeparet.
Årets 17. mai-lunsj finner sted i hovedbygningens spisestue, hvor det vil bli servert flere av Slottets spesialiteter. Eggerøre, coppa-skinke og gravet laks i norsk og dansk variant er blant rettene som serveres, samt grøntvarer som er produsert på Kongsgården.
I tillegg blir det også kransekake, kroneis, og sist men ikke minst – pølser i lompe.
— Det blir jo ikke noe 17. mai uten pølse og lompe. Og da tenker jeg at det er vel noen som gleder seg, selvfølgelig barn, sier Dronning Sonja.
— Jeg har en følelse av at kongen også gleder seg veldig til pølse og lompe, sier dronningen mens hun viser rundt på Kongsgården.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.