Dronning Sonja og kjøkkensjef ved Det kongelige hoff, Nicolai Lundsgaard, klargjør noen av råvarene før 17. mai-lunsjen på Bygdøy kongsgård.

– Ingen 17. mai uten pølse og lompe, sier donning Sonja. Kongefamilien feirer dagen på Bygdøy kongsgård

For aller første gang blir kongefamiliens tradisjonelle 17. mai-lunsj fortært på kongsgården på Bygdøy. På menyen står pølser, is og kake.

Publisert

— I og med at det er et spesielt år i år, så ønsker vi å vise hvordan vi feirer 17. mai hjemme på Bygdø kongsgård, nå når alle egentlig må feire hjemme denne spesielle 17. mai, sier dronning Sonja til TV 2.

Deretter tar dronningen med seg fotografen rundt på en liten omvisning på den ærverdige eiendommen.

Kongsgårdens hovedbygning ble oppført i all hast i 1733 da den dansk-norske kong Christian VI kom på besøk til Norge. Men stedet har røtter tilbake til cirka 1100-tallet som klostergods, videre som ladegård under Akershus festning. Og fra 1905 som fast sommerresidens for Kongeparet.

— Kongen gleder seg til pølse og lompe

Årets 17. mai-lunsj finner sted i hovedbygningens spisestue, hvor det vil bli servert flere av Slottets spesialiteter. Eggerøre, coppa-skinke og gravet laks i norsk og dansk variant er blant rettene som serveres, samt grøntvarer som er produsert på Kongsgården.

I tillegg blir det også kransekake, kroneis, og sist men ikke minst – pølser i lompe.

Dronning Sonja og Jan Høvo, gartner ved Det kongelige hoff, rusler rundt i hagen på Bygdøy kongsgård.

— Det blir jo ikke noe 17. mai uten pølse og lompe. Og da tenker jeg at det er vel noen som gleder seg, selvfølgelig barn, sier Dronning Sonja.

— Jeg har en følelse av at kongen også gleder seg veldig til pølse og lompe, sier dronningen mens hun viser rundt på Kongsgården.

Powered by Labrador CMS