Nicolai Budkov Kjær vant Wimbledon for juniorer søndag. Her fra en tidligere anledning.

17-åringen fra Bygdøy er historisk: – En dag jeg kommer til å huske lenge

Ingen nordmann har gjort som Nicolai Budkov Kjær (17) før ham.

Publisert

Søndag ble Nikolai Budkov Kjær nemlig første i Norge til å ta en Wimbledon-tittel. Det 17 år gamle tennistalentet fra Bygdøy ble historisk da han vant Wimbledon-turneringen for juniorer. Unggutten sier seg ikke ferdig med U18-spill helt ennå.

Bygdøy-gutten kunne løfte trofeet etter å ha slått nederlandske Mees Rottgering med sifrene 6–3, 6–3 i finalen. 17-åringen innrømmer at han kjente på nervene før det braket løs.

– Det var min første kamp på en så stor bane. Jeg fikk mulighet til å se den rett før jeg gikk ut, så det var kanskje en faktor som gjorde at jeg fikk en bedre start enn ham. Det var utrolig kult og en dag jeg kommer til å huske lenge, sier seierherren.

Med søndagens finaleseier greide Budkov Kjær noe landets fremste nåværende tennisspillere ikke har fått til. Den ikke så ukjente bærumsgutten Casper Ruud har stadig til gode å vinne en Grand Slam-finale på tre forsøk. Ulrikke Eikeri var i finalen i Roland-Garros i mixed double i 2022, men måtte også gi tapt.

Endrer ikke på planene

Tross finaleseieren har ikke 17-åringen planer om å forlate juniornivået helt med det første.

Nicolai Budkov Kjær under trening i forbindelse med oppvisningskamp i UTC-tennisturneringen på Telenor Arena tidligere i år.

– I år har jeg mikset mellom å spille litt profesjonelt og junior. Det blir det samme framover. Jeg skal spille både 25.000 og challengers, men jeg skal mikse opp og spille noen juniorturneringer her og der, sier han.

Unggutten har i tillegg rukket å mestre et underlag Ruud sliter med. Norges best rangerte tennisspiller har aldri kommet seg forbi andre runde i gressturneringen, verken som senior eller junior.

– Jeg har kanskje et spill som passer underlaget litt bedre. Casper spiller mer et grusspill med mye mer spinn enn meg. Jeg har også en veldig stor serve på juniornivå, så det er kanskje noe av grunnen, sier Budkov Kjær.

Hardt arbeid

17-åringen er helt i starten av en det som kan bli en lang tenniskarriere. Det har likevel krevd mye å komme seg dit han er i dag.

– Det er utrolig mye bak en stor seier. Det er mange timer og vanskelige perioder, som de som ikke driver med det skjønner og vet hva som ligger bak. Hardt arbeid resulterer ofte i hvordan du spiller og hvor mange titler du får, sier han.

Faren til tennistalentet, Alexander Kjær, er tidligere syklist og generalsekretær i Norges Tennisforbund.

Powered by Labrador CMS