Dette er reven som drepte pomeranianen Sol. Den kom tilbake etter å ha drept hunden. Her kikker reven inn i huset til familien som mistet sin lille halvannet år gamle hund.

Den har drept en hund og skremt mange. Nå må Bygdøy-reven bøte med livet

Bymiljøetaten skal avlive reven som har skremt hunder og hundeeiere på Bygdøy. De mener reven trolig er syk, og ser ingen annen løsning enn å avlive dyret.

Publisert

I slutten av januar kunne VårtOslo fortelle om en nesten tam rødrev som ble observert utenfor matbutikken, på stranda og på turstier på Bygdøy. Det kan være den samme reven som har vist aggressiv adferd i møte med hunder, og som i helgen tok livet av den lille hunden Sol, som er av hunderasen pomeranian.

Til Aftenposten sier naturforvalter Tea Turtumøygard i bymiljøetaten at kommunen har besluttet å avlive Bygdøy-reven fordi vitneobservasjoner tyder på at den ikke er frisk. Henvendelsene om reven har blitt flere den siste tiden, sier hun til avisa.

— Sykdom forklarer adferden

Turtumøygard forklarer videre at rev hører naturlig hjemme i byen og at de ofte oppholder seg nær sentrum og boligfelt. Den spiser for eksempel skadedyr som mus og rotter, forklarer naturforvalteren.

Hun mener sykdom kan forklare denne unormale og aggressive adferden.

— Med bakgrunn i dette har vi besluttet å ta ut denne reven, sier Turtumøygard til Aftenposten.

— Kom som ett lyn

I et innlegg i den lokale Facebook-gruppen Bygdøy Folkeparks Venner, skriver hundeeier Håkon Dæhlie om sitt møte med en aggressiv rev på Bygdøy:

«Den kom som ett lyn ut skyggen med en vesende lyd. Jeg går for tiden på krykker og måtte slå den med krykken for å få den unna, Og den ga seg ikke før det kom 2 damer på tur som ble stående sammen med meg.For ordens skyld så veier hunden min 23/25 kilo og lar seg ikke pille på nesen av en rev. Men det hjalp ikke.»

Rødreven VårtOslo skrev om i januar, ble observert tett opptil mennesker og ble beskrevet som nesten tam. Dette bildet er tatt tidligere i vinter.

— Ta ut riktig rev

I den samme Facebook-gruppen er det lagt ut to videoer av en revefamilie filmet på en eiendom like ved Folkemuseet på Bygdøy. Markus A. Pettersen, som har lagt ut bildene, håper bymiljøetaten nå tar ut riktig rev.

«Jeg ser ganske ofte rev og rådyr om morgenen på løpetur, og synes det er veldig flott. Som sagt har jeg stor forståelse for at den ene reven må tas ut, men vil også minne på at hovedregelen er at vi lenge har levd side om side med både rådyr og rev, og at dette er et unntakstilfelle. Som regel unnviker de både mennesker og husdyr», skriver Markus.

Powered by Labrador CMS