Det var skifest på Musejordet på Bygdøy lørdag og søndag. Søndag deltok nesten 400 barn i et utvidet "kretsmesterskap".

Arrangøren trodde 200 barn ville dukke opp til skifest på Bygdøy. I stedet kom det dobbelt så mange!

Musejordet ved Folkemuseet på Bygdøy var gjort om til skiarena for barn og voksne. Og helgens skifest ble en knallsuksess! — Utrolig gøy at det dukket opp så mange deltakere, sier ildsjel Einar Kjerschow.

Publisert

— Det er utrolig morsomt å se hvilken oppslutning vi har fått om dette arrangementet. Dette er bare helt utrolig gøy, sier styreleder i Bygdø IL Einar Kjerschow til VårtOslo.

Mens en samlet idrettsverden har øynene fokusert mot Beijing og vinter-OL, var det skigleden som sto i fokus på Bygdøy i helgen.

— Vi har gått tom for startnummer!

På Bygdøy samlet skigruppa i Bygdø IL søndag rundt 400 barn til «kretsmesterskap» på Musejordet ved Norsk folkemuseum. Det var det dobbelte av hva arrangøren hadde sett for seg.

— Interessen har vært overveldende. Vi har gått tom for startnummer, så de yngste deltakerne har måttet klare seg uten, forteller Kjerschow.

Ildsjel Einar Kjerschow er godt fornøyd med helgens arrangement. Her deler han ut medalje til en fornøyd deltaker.

Egentlig var det forventet 200 deltakere til «kretsmesterskapet», men når status var gjort opp søndag ble antallet nærmere 400.

Det gleder lederens skihjerte at arrangementet, som i år ble gjennomført for første gang, ble en slik suksess.

Kom fra Stavanger for å gå skirenn på Bygdøy

— Det er utrolig godt å lykkes med dette. Nå ser vi hvor viktig det har vært å få på plass et anlegg med kunstsnø og snøkanon her ute, smiler Kjerschow.

Det yret av liv blant unge skiløpere på Musejordet på Bygdøy søndag.

I utgangspunktet var søndagens arrangement et utvidet "kretsmesterskap" hvor deltakerne gikk to runder av én kilometer på Musejordet. Deltakerne kom dog ikke bare fra Oslo, også Drammen og Lier var godt representert.

I tillegg kom 11-åringen Henrik Fosså helt fra Stavanger for å delta.

Simen Østensen vant Bygdøys Marcialonga

Søndagens ungdomsrenn var heller ikke første skiarrangement på Bygdøy-landet denne helgen.

Lørdag hadde idrettslaget nemlig invitert noen av landets fremste skistjerner, som ikke er i Kina, til en lokal kopi av det klassiske italienske turløpet Marcialonga.

Kristoffer Nordal Berg fra Kjelsås (t.h) og Storm Windju Christiansen fra Gul Sportsklubb tok de to første plassene i guttenes 11års-klasse søndag.

Her gikk 30 utøvere i alt 70 runder av en kilometer, slik at den totale distansen i alt ble 70 kilometer.

Vinner til slutt ble tidligere landslagsløper Simen Østensen.

Powered by Labrador CMS