Oslo 20210517. Kong Harald og dronning Sonja hilser til folket fra balkongen på Slottet under 17. mai feiring på Slottsplassen i Oslo. På grunn av koronapandemien er det i år en annerledes feiring av nasjonaldagen.Foto: Lise Åserud / POOL / NTB
--Det vil på tirsdag 16. mai bli endelig vurdert om Hans Majestet Kongen friskmeldes til å gjennomføre 17. mai som planlagt, heter det i en pressemelding fra Slottet.

Kong Harald ute av sykehuset, men det er usikkert om han får hilst Oslos barnetog fra slottsbalkongen

Kong Harald ble mandag skrevet ut av Rikshospitalet. Han er fremdeles sykmeldt. Det vil i morgen bli vurdert om han friskmeldes til 17. mai-feiringen og får hilst Oslos barnetog fra balkongen.

Publisert

Det opplyste Kongehuset i en pressemelding mandag ettermiddag.

— Hans Majestet Kongen er nå skrevet ut fra Rikshospitalet. Kongen er fortsatt sykmeldt. Det vil på tirsdag 16. mai bli endelig vurdert om Hans Majestet Kongen friskmeldes til å gjennomføre 17. mai som planlagt, heter det i pressemeldingen.

Dronningen: — Det går veldig bra

Dronning Sonja opplyser til NRK at det står bra til med kongen.

— Heldigvis går det veldig bra, og han er på vei hjem nå, sa dronning Sonja på spørsmål fra NRK mandag ettermiddag.

Sist gang kong Harald ikke dukket opp på slottsbalkongen 17. mai, var i 2005. Da hadde kongen nettopp gjennomført flere hjerteoperasjoner.

Før dette hadde den regjerende monarken vært til stede på slottsbalkongen alle nasjonaldagene tilbake til 1971, ifølge NRK.

Selv under koronapandemien, da feiringen av nasjonaldagen var kraftig nedskalert og uten barnetog, tok kongen turen ut på slottsbalkongen for å hilse folket.

Sykmeldt i én uke

Det var mandag i forrige uke at kongen ble innlagt med en infeksjon på Rikshospitalet, hvor han har sin livlege.

Oslo 20230515. Kronprins Haakon og dronning Sonja embarkerer kongeskipet Norge mandag ettermiddag.Foto: Lise Åserud / NTB
Kronprins Haakon og dronning Sonja embarkerer kongeskipet i kong Haralds sykefravær.

Kronprins Haakon har gjennomført kongens oppgaver i mellomtiden, og mandag deltok han på embarkeringen av kongeskipet Norge i Frognerkilen.

Kongen har vært innlagt på Rikshospitalet flere ganger de siste årene. Sist gang var i desember i fjor, også da med en infeksjon.

Før dette hadde den regjerende monarken vært til stede på slottsbalkongen alle nasjonaldagene tilbake til 1971, skrev NRK den gang.

Også under koronapandemien tok kongen turen ut på slottsbalkongen for å hilse folket.

Avgjørelsen om kong Harald vil bli friskmeldt til 17. mai vil bli tatt tirsdag.

Powered by Labrador CMS