Oslo 20230916. Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes vant dagens BMW Oslo Maraton. Han ble dermed også norsk mester.
Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes ble disket fra seieren.

Regeldrama i Oslo maraton – vinneren ble disket og mistet NM-gullet

Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes trodde han hadde vunnet lørdagens Oslo maraton og blitt norgesmester, men så kom beskjeden om at han var diskvalifisert.

Publisert

Det ble dramatisk da herrevinneren av maratonløpet i hovedstaden skulle kåres lørdag. På spill sto også NM-medaljer på distansen.

Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes kom først til mål og ble kåret til vinner med tiden 2.25.24. Han ga seiersintervjuer, og arrangøren rakk i tillegg å sende ut en pressemelding om utfallet før dramatikken for alvor startet.

Oslo maraton opplyser at det dukket opp bilder og opplysninger om at Sandnes-løper Brkineh skal ha kuttet enkelte svinger på ureglementert vis og således ikke forholdt seg til løypetraseen.

Det gjorde at juryen valgte å diskvalifisere vinneren og tildele Tage Morken Augustson fra Varegg seieren med tiden 2.25.44.

Gullet røk på slutten

Augustson kan dermed også kalle seg norgesmester på maratondistansen.

– Veldig hyggelig å vinne. Men det hadde vært enda bedre dersom jeg hadde vært først i mål, sa Augustson til arrangøren etter at han fikk vite at sølvet var omgjort til gull.

– Jeg hadde gode bein og bra med krefter på slutten, la den ferske norgesmesteren til.

Oslo 20230916. Tage Morken Augustson fra Varegg vant dagens BMW Oslo Maraton etter at den som kom først i mål ble disket. Augustson ble dermed også norsk mester.
Tage Morken Augustson fra Varegg vant Oslo maraton etter disk.

Stian Christoffersen fra Runar i Sandefjord ble andremann og tok NM-sølv på tiden 2.26.10. Christoffersen hadde lenge taket på Augustson, men ble passert mot slutten av.

Lite visste han at det var gullet og seieren som røk der.

Piera Tobiassen fra Sirma IL ble nummer tre på tiden 2.26.59.

Tobarnsmor vant blant kvinnene

Diskvalifiserte Brkineh ledet maratonløpet i Oslo fra start til mål.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne både NM og Oslo maraton. Tiden sier jeg meg også fornøyd med, sa Sandnes-løperen før disken var et faktum.

Totalt deltar 20.100 i årets utgave av Oslo maraton.

Tobarnsmoren Kristin Waaktaar Opland (41) vant kvinneklassen og ble norgesmester lørdag. Ingen maktet å holde følge med Bratsberg-løperen.

Oslo 20230916. Kristin Waaktaar Opland fra Bratsberg IL helt til topps blant kvinnene på maraton-distansen.
Tobarnsmor Kristin Waaktaar Opland fra Bratsberg IL gikk helt til topps blant kvinnene på maraton.

Tobarnsmoren fra Trøndelag vant på tiden 2.44.20 og var helt i egen klasse. Nærmest fulgte britiske Melissah Gibson, men hun var slått med to og et halvt minutt. Gibson fikk tiden 2.46.49.

Powered by Labrador CMS