Viste VM-finalen på stort lerret: Kamal Saaliti og organisasjonen Sålevending samlet over 500 barn og unge under 18 år på Saga kino.

Kamal (43) fikset gratis drømmekveld for over 500 barn og unge. Viste den dramatiske VM-finalen på Saga kino

I snøværet lørdag sto Kamal Saaliti og organisasjonen Sålevending og delte ut gratisbilletter til barn og unge. Som i dag fikk se den uhyre spennende VM-finalen på Saga kino. — Drømmekveld med kahoot, popcorn, brus og Messi, lovet Kamal på forhånd.

Publisert

Lørdag måtte norskmarokkanske Kamal Saaliti (43) svelge at det ene hjemlandet hans tapte bronsefinalen mot Kroatia.

Men nederlaget hindret ikke den tidligere toppspilleren i å sørge for at over 500 barn og unge fikk gratis VM-kveld i den største salen på Saga kino.

— Alle steder med fotball har 18-årsgrense

Bak arrangementet står organisasjonen Sålevending, som Saaliti driver sammen med Erik Rosland.

— Alle steder som viser VM-finalen serverer alkohol. Da slipper ikke fotballinteresserte barn og unge under 18 år inn, sier Kamal til VårtOslo.

Og for et drama som ble vist! Etter 90 minutter, overtid og ekstraomganger var det uavgjort mellom Argentina og Frankrike.

Det hele måtte avgjøres på straffer. Der Argentina rykket fra og ble verdensmester. Og mange av de fremmøtte Messi-tilhengerne på Saga kino kunne juble.

— På Saga kino kom over 500 barn og unge fra hele Oslo. Vi er vel en 40 voksne som passet på at alle har det trygt og godt, sier den mangårige toppspilleren med fotballrøtter i Vålerenga.

I god tid før VM-finalen var mange på plass i Saga kino. Selvsagt med gratis brus og popcorn.

Det er ikke første gang Sålevending viser fotball på kinolerret. Første gang var da de viste mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid på Colosseum i mai i år.

Da var det også stappfullt av fotballinteresserte barn og unge under 18 år.

— Alle skal kunne delta hos Sålevending

— På Saga kino hadde vi et lignende opplegg. Vi gjentok suksessen i beste Sålevending-ånd, ler Kamal når VårtOslo spør om opplegget.

— Det er selvsagt aller, aller viktigst at vi samles og har det gøy mens vi ser fotball. Så blir det brus og popcorn til alle. Og selvsagt kahoot!

Sto ved Jernbanetorget i snøværet lørdag og delte ut gratisbilletter til visning av VM-finalen på Saga kino.

Sålevending er en organisasjon som lager store, gratisarrangementer for barn og unge i Oslo. De driver blant annet med fotball, sjakk og bordtennis.

Tidligere har Sålevending for eksempel arrangert en stor fotballturnering i Valhall, der over 500 barn og unge deltok. Blant sponsorene er blant annet Obos, som har sørget for mat og drikke.

Ideen er at det ikke skal koste barn og unge noe å delta, forklarer Kamal Saaliti.

— Her skal alle kunne delta. Helt uavhengig av hvor de kommer fra og hva slags bakgrunn de har, sier Kamal.

Powered by Labrador CMS