I påsken blir det stille på Nationaltheatret T-banestasjon. T-banen i sentrum blir stengt for vedlikehold.
I påsken blir det stille på Nationaltheatret T-banestasjon. T-banen i sentrum blir stengt for vedlikehold.

T-banetunnelen i sentrum blir stengt i påsken

I perioden onsdag 31. mars til mandag 5. april blir T-banen stengt gjennom Oslo sentrum mens Sporveien utfører vedlikeholdsarbeid i T-banetunnelen.

Publisert

Vedlikeholdet stopper T-banetrafikken gjennom sentrum, og det vil være stengt mellom Majorstuen og Grønland og mellom Carl Berners plass og Sinsen. T-banen kjører som normalt igjen fra tirsdag 6. april.

–­ Med arbeidene forlenger vi levetiden på dagens infrastruktur, sikrer en mer stabil T-banedrift og legger til rette for økt kapasitet i årene som kommer, sier prosjektleder Hilde Ulvik.

Endelig ferdig i mai

Flere reisende og hyppigere avganger skaper et større behov for å vedlikeholde infrastrukturen i sentrumstunnelen. Sporveien startet derfor opp et større oppgraderingsprosjekt i 2017 som etter planen skal ferdigstilles i mai 2021, ifølge en pressemelding.

– Helt siden Sporveien startet opp det omfattende arbeidet i 2017 har vi utført vedlikeholdet i etapper. Noen ganger er det nødvendig å stenge trafikken og slike arbeider legger vi ofte til kvelder, ferier og helligdager når antall reisende er lavere. På denne måten ønsker vi å gjøre belastningen minst mulig for dem som er avhengig av T-banen i hverdagen, sier Ulvik.

Dette skal skje:

  • Ved Stortinget T-banestasjon blir to sporveksler byttet. Det skal også etableres flanketiltak som er en sikkerhetsfunksjon ved avsporing.
  • Mellom Majorstuen og Stortinget blir 1500 meter strømskinner byttet ut og det skal utføres berg- og dryppsikring i tunnelhvelvingen.
  • På sentrumsstasjonene blir de gule sikkerhetslinjene på plattformene malt opp.
  • På Jernbanetorget T-banestasjon blir brannvarslingsanlegget byttet ut.
  • I påsken berører vedlikeholdsarbeidene T-banetrafikken gjennom sentrum og det vil være stengt mellom Majorstuen og Grønland og mellom Carl Berners plass og Sinsen. T-banen kjører som normalt igjen fra tirsdag 6. april.
Powered by Labrador CMS