Jar 20240829. Laserkontroll og promillekontroll i Bærum.Foto: Lise Åserud / NTB
Iløpet av en drøy time kontrollerte politiet over 120 bilister i en kontroll på Ring 2 ved Frognerparken.

Travel natt for Oslo-politiet: 120 bilister stanset i ruskontroll, matbud fikk bil frastjålet og unggutt kjørte inn i hage

Det var mange oppdrag og mye å ta tak i for politiet i hovedstaden natt til søndag. Og som vanlig handlet mesteparten om overstadig beruselse.

Publisert

På Ring 2 ved Frognerparken ble mer enn 120 bilister stanset i en kontroll som varte fra klokken 1.30 og en drøy time fremover. 

Kun én bilist er anmeldt og mistenkt for ruskjøring. Men politiet også andre forhold i den aktuelle bilen. 

Syklist mot bil

- I denne bilen var det også mye annet ulovlig, inkludert en kniv. Så de to i bilen er pågrepet, sier politiets operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand.

- Vi mistenker at de to i bilen drev med ulovlig narkotikaomsetning i tillegg til at sjåføren var ruspåvirket, sier operasjonslederen.

Politiets hektiske høstnatt startet imidlertid allerede litt over midnatt. 

Da kolliderte en syklist med en bilist ved Aleksander Kiellands plass.

- Syklisten er kjørt til legevakta med lettere hodeskade, opplyser Hekkelstrand. 

Politifolkene på stedet tok forklaringer og sikret spor for å få klarhet i hva som skjedde. 

Knust rute hos optiker

- Forholdet har skjedd i rundkjøringen og foreløpige opplysninger tyder på at syklisten har kjørt inn i taxien bakfra i forbindelse med stans før fotgjengerfelt, sier operasjonslederen.

Deretter sto oppdragene i kø for Oslo-politiet. På Hasle og deretter Carl Berner er en og samme mann mistenkt for flere tilfeller av skadeverk.

- Vi fikk melding om en mann som hadde knust en inngangsdør og veltet en motorsykkel på Hasle før han gikk fra stedet. Noe tid etter fikk vi melding fra Carl Berner om at han hadde kastet en murstein mot en vegg, sier Hekkelstrand.

Politiet fikk kontroll på mannen, men jobber med å finne ut hvor mye skadeverk han kan ha begått.

- Han kasta en murstein gjennom ruta til en optiker, samt skadet minst én bil som stod parkert, forteller politiets operasjonsleder.

Stjal bil fra matbud

Ved Hersleb skole kjørte en sjåfør ved 2-tiden inn i en parkert bil slik at hans egen bil utløste airbagene. 

- Sjåføren fremstår ikke skadet, og vi jobber med å finne ut hvordan han klarte å utføre dette, sier Hekkelstrand.

- Vi mistenker har sjåføren har hatt høy hastighet før han krøsja, og derfor har vi tatt beslag i førerkortet hans. Vi mistenker ikke ruskjøring, sier operasjonslederen.

Rett før klokken 3 kom en politipatrulje til Hausmanns bru. Der sto en bil med to punkterte dekk.

- Sjåføren var, ikke overraskende, beruset og er derfor i arresten for bevissikring, sier operasjonslederen.

Bare minutter senere måtte politiet igjen i ilden like ved Hausmanns bru. Denne gangen var det Torggata som var åsted. Et matbud hadde fått bilen sin frastjålet.

Ampert i Majorstukrysset

Et par timer senere ble bilen funnet kollidert ved Østre Elvebakke. 

- Vi har kontroll på mistenkte som i tillegg til å fremstå ruset er etterlyst. Han har unnlatt å møte til soning av en kortere fengselsstraff. Nå kommer politi og kriminalomsorgen til å gå i dialog om overføring til soning , sier Rune Kremmervik Hekkelstrand.

- Matbudet er informert og får tilbake bilen sin. Den var ikke veldig skadet, sier operasjonslederen.

Klokken hadde fortsatt ikke blitt 3 natt til søndag. På motsatt side av sentrale Oslo, i Majorstukrysset, rykker politiet ut til melding om amper stemning ved et utested. En mann er observert med en knivlignende gjenstand.

- Vi har sikret video av hendelsen, samt avhørt flere vitner på stedet. Et vitne observerte at mistenkte hadde en slire på ryggen hvor han trolig bar en machete. Vi har ikke funnet ham, men vi har trolig et navn på ham, sier politiets operasjonsleder.

Bil i vestkanthage

Klokken 3.30 er politiet på plass i Eddaveien på Holmen. 

En bil har havnet inne i en hage i det vanligvis så rolige villastrøket på Oslos vestkant.

- Vi har kontroll på fem unge menn, og ingen av disse er skadet, sier Hekkelstrand.

- Sjåføren var overstadig beruset og vi mistenker at det svekket hans evner til å kjøre bilen så mye at han havnet ute i hagen. Han blir med til arresten for bevissikring, sier operasjonslederen.

Tre timer senere var politiet på plass i Dag Hammarskjølds vei, som er den delen av Ring 3 som strekker seg fra Sinsenkrysset til Økern. 

Her hadde en bil kjørt over en rundkjøring og deretter inn i en lyktestolpe ved Dag Hammarskjølds vei. Men føreren av bilen var forduftet fra stedet.

- Lyktestolpen er sikret av kommunens utsendte, bilen er tauet inn, og mistenkte er foreløpig ikke gjort rede for. Alle fra nødetatene har forlatt og politiet innleder etterforskning, sier operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand ved 7-tiden søndag morgen.

  

Powered by Labrador CMS