I bydel Bjerke, der Veivet skole har tilhørighet, er det registrert 142 personer smittet med koronaviruset.
I bydel Bjerke, der Veivet skole har tilhørighet, er det registrert 142 personer smittet med koronaviruset.

Tre lærere og 18 elever ved Veitvet skole i koronakarantene

Etter at en elev ved 10. klasse på Veitvet skole har testet positivt for koronavirus er totalt 18 elever og tre lærere satt i karantene.

Publisert

Fungerende rektor Katrin Meløy sier til VG at det var moren til et søskenpar som først fikk påvist viruset, og at smitte ble påvist også hos barna hennes to dager senere.

— De er et søskenpar tilhørende henholdsvis 7. og 10. trinn. Barnet i 7. trinn hadde ikke vært på skolen på en stund, så bydelsoverlegen besluttet at det ikke var nødvendig at elevene i denne klassen måtte i karantene, sier Meløy til avisen.

Søskenparet, medelever og lærere ved Veitvet skole settes i karantene til og med fredag 5. juni.

Smittet av nabofamilie

Tilsammen er det registrert 2.638 med koronasmitte i Oslo til nå. I bydel Bjerke, der Veivet skole har tilhørighet, er det registrert 142 personer smittet med koronaviruset.

Smittestatistikken i bydelen gjorde et kraftig byks opp for en uke siden. Da ble det registrert sju nysmittede samtidig.

— Når vi graver i det så er det en nabofamilie som inviterer en annen nabofamilie på middag. Og alle de syv nysmittede var i den middagen. Det er en illustrasjon på hvor fort det faktisk kan gå om disse avstandsreglene våre ikke blir overholdt sånn som de skal, sa helsebyråd Robert Steen (Ap).

Powered by Labrador CMS