— T-banen i Oslo frakter nå 120 millioner reisende i et normalår. Til sammenlikning hadde jernbanen 80 millioner reisende i rekordåret 2019, sier stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV).
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
— T-banen i Oslo frakter nå 120 millioner reisende i et normalår. Til sammenlikning hadde jernbanen 80 millioner reisende i rekordåret 2019, sier stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kaski stiller ikke som leder av SV. – Jeg vet dette vil skuffe veldig mange

Kari Elisabeth Kaski, fra Veitvet i Groruddalen, varsler at hun må prioritere familien foran toppvervet i SV. – Det er en beslutning som gjør meg ulykkelig.

Publisert

Det betyr at Kirsti Bergstø er den eneste kandidaten som har meldt at hun ønsker å stille som leder.

Det er på SVs landsmøte i mars at ledervalget står. Fristen til å melde innspill til valgkomiteen var 20. desember.

– Jeg vet dette vil skuffe veldig mange. Og det er en beslutning som gjør meg ulykkelig. Men jeg har kommet frem til at det er det riktige valget for meg i den situasjonen jeg og min familie er i nå.

Har informert partiet

Kaski forteller at hun har informert valgkomiteen om valget sitt.

– Jeg har vært åpen om den vanskelige livssituasjonen jeg er i. Jeg er i foreldrepermisjon etter et tøft svangerskap og barsel, og jeg har måttet gitt det rom. Beslutninga har vært veldig vanskelig og tatt tid fordi jeg tar på alvor at så mange i partiet ønsker meg som ny leder.

Innen fristen 20. desember hadde fem fylkeslag og Sosialistisk Ungdom gitt støtte til Kaski, mens tre ønsket Bergstø.

Powered by Labrador CMS