Medtail er stort både i Sverige, USA og UK, men kommer nå for første gang til Norge.

En helt ny tjeneste er på vei inn i matbutikkene. Først ut er Meny på Vollebekk

For første gang tilbys legetjenester over disk. Vegg i vegg med Meny-butikken på Vollebekk åpner «Klinikk i butikk», tradisjonelle helsetjenester utført av helsepersonell.

Publisert

Medtail er stort både i Sverige, USA og UK, men kommer nå for første gang til Norge. Gjennom butikken på Vollebekk vil det kunne tilbys tjenester til 100-200 mennesker per dag og en typisk influensavaksine vil koste 390,-.

– Dette er første «klinikk i butikk», og sammen med Norgesgruppen skal vi teste og utvikle konseptet før vi vurderer videre utrulling. Dette er et konsept som har fungert godt i andre land og som vi mener vil avlaste helsevesenet, sier Nicolai Skarsgård i Hjemmelegene.

Helsetjenester i butikk kan bli en stor tjeneste også her til lands.

Møtes av sykepleiere

Gründeren mener nøkkelen for fremtidens primærhelsetjeneste er å tilby tjenestene på nye og mer effektive måter. I Klinikk i butikk vil kundene bli møtt av erfarne og dyktige sykepleiere.

– Vi vet at det vil bli en stadig større mangel på kvalifiserte helsearbeidere i fremtiden og vi mener dette er et bidrag til å utnytte arbeidskapasitet i helsesektoren bedre, sier Skarsgård.

Selv om hovedfokus i begynnelsen vil være vaksiner og mindre plager, er ambisjonen å videreutvikle konseptet etter hvert.

Powered by Labrador CMS