Kuben videregående skole på Økern. De to siste årene har noen elever her tatt et ekstra, 11. skoleår. Nå blir tilbudet permanent og utvidet til å gjelde elever fra flere deler av byen.

Elever som sliter får fast tilbud om ekstra skoleår på Økern

Oslo kommune vil ha en fast og utvidet ordning med 11. klasse på Kuben videregående på Økern, til elever som sliter på skolen. Samtidig går et regjeringsnedsatt utvalg mot å ha et slikt ekstra skoleår nasjonalt.

Publisert

I to år har Oslo kommune testet ut ordningen der elever med lavt karaktersnitt fra 10. klasse får mulighet til å ta et 11. skoleår på Kuben videregående skole på Økern.

Målet er å gjøre elevene mer forberedt på videregående skole, både faglig, sosialt og emosjonelt.

Nå blir ordningen permanent, skriver Aftenposten.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sier de gjør et 11. skoleår på Kuben permanent fordi de ser at det er vellykket.

Testordningen har omfattet elever i fire bydeler i Groruddalen. Når tilbudet blir en fast ordning utvides det også til å gjelde elever fra bydelene Søndre Nordstrand og Gamle Oslo.

Det regjeringsnedsatte Lied-utvalget anbefaler imidlertid ikke et 11. skoleår. Utvalget mener elever som sliter, heller bør styrkes i basisfag, samtidig som de begynner første skoleår i videregående, for at de etter hvert skal ta igjen kullet sitt og følge det vanlige skoleløpet.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS