Kristian Bertelsen på Økern kan kalle seg pantekonge i bensinstasjons-Norge.
Kristian Bertelsen på Økern kan kalle seg pantekonge i bensinstasjons-Norge.

Kristian på Økern utmerker seg på landsbasis: – Vi har meget gode erfaringer

Circle Ks bensinstasjon på Økern er den stasjonen hvor flest bilister pantet flasker i fjor. 

Publisert

Circle K Økern plasserte seg med det aller øverst på pantetoppen blant landets bensinstasjoner. Nesten 70 000 flasker og bokser ble pantet hos bensinstasjonen på Økern.

Totalt var det 14 norske bensinstasjoner som fikk inn over 10 000 flasker og bokser, men ingen slo Økern-bedriften.

– Vi har meget gode erfaringer med panteautomaten vår, sier daglig leder ved bensinstasjonen, Kristian Bertelsen, i pressemelding. 

Et fellestrekk

Fellesnevneren for de to bensinstasjonene som plasserte seg på topp, Circle K Økern og Circle K Sandvika i Bærum, er at de har panteautomat. 

Disse ble installert høsten 2019, i samarbeid med Tomra. 

I løpet av det første året med automat ble pantemengden tredoblet hos Circle K Økern og femdoblet hos Circle K Sandvika.

– Har fungert som vi håpet

– Vi ville undersøke om dette var noe kundene ønsket. Vi forsøker å forenkle hverdagen til folk og tanken var at hvis vi gjorde det enklere å pante, ville kundene komme oftere og få gjort flere ting på samme sted, sier kommunikasjonssjef i Circle K Norge, Knut Hilmar Hansen i samme pressemelding.

– Resultatet var at panteautomatene ble veldig godt mottatt og har fungert som vi håpet, konkluderer han, som likevel legger til at Circle K ønsker driftserfaring med de to panteautomatene før de eventuelt tar løsningen i bruk i større skala.

Økern-bedrifter er med det enn så lenge en av få Circle K-bedrifter i sitt slag med installert panteautomat.

Powered by Labrador CMS