Det ble utløst en alarm om lekkasje av biogass i en pumpe i den blå kiosken til høyre på bildet, i Verkseier Furulunds vei på Alna.
Det ble utløst en alarm om lekkasje av biogass i en pumpe i den blå kiosken til høyre på bildet, i Verkseier Furulunds vei på Alna.

Brukerfeil utløste gassalarm på Alnabru

Situasjonen er under kontroll i Verkseier Furulunds vei på Alnabru, hvor det ble slått alarm om en gasslekasje tidligere i dag. Det viser seg at det ikke er en lekkasje likevel. – Trolig en brukerfeil, sier politiet.

Publisert

Brannvesenet og politiet rykket ut til en melding om en mulig biogasslekkasje ved et påfyllingsanlegg ved Verkseier Furulunds vei på Alnabru i bydel Alna.

– Teknikere har vært på stedet, og vi anser saken som avsluttet. Det har trolig vært en brukerfeil, forteller Operasjonsleder i Oslopolitiet Sven Christian Lie.

Brannvesenet satte først en sikkerhetsavstand på 300 meter, men kort tid etter at både politiet og brannvesenet var på plass, ble avstanden satt ned til 50 meter, da brannvesenet ikke fikk utslag på målinger gjort utenfor anlegget.

– Det som var skremmende her, er at biogass er høyantennelig. Dermed tok vi ingen sjanser og satte den kraftige sikkerhetsavstanden ved påfyllsanlegget, forteller Lie.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.