Blant barn og unge fra null til 19 år antas 39 prosent av de smittede å ha blitt smittet i barnehage eller på skole, ifølge Oslos kommunes ukesrapport.
Blant barn og unge fra null til 19 år antas 39 prosent av de smittede å ha blitt smittet i barnehage eller på skole, ifølge Oslos kommunes ukesrapport.

Størst smitteøkning i Alna, men tallene vokser i hele Oslo. Smitte blant småbarn øker mest

Antallet koronatilfeller i Oslo økte fra 730 i uke sju til 1124 i uke åtte. Veksten er størst blant barn mellom null og ni år, og stadig flere smittes på skolen.

Publisert

Antallet smittede i hovedstaden i uke åtte ligger på samme nivå som i årets første uke, skriver Oslo kommune i sin ukerapport.

Kun i uke 46 og 47 i 2020 var det flere smittede enn det var i uke åtte i år. Andelen koronatester som er positive i Oslo har økt markant, fra 2,96 til 4,63 prosent. Det betyr at nesten én av 20 som testes for koronavirus i Oslo har viruset.

Størst økning i smitteB blant barn

Klart størst økning var det blant barn i alderen null til ni, der man gikk fra 61 til 154 smittetilfeller mellom uke sju og åtte. Det tilsvarer en økning på 152 prosent.

I samme periode var det smitteøkning i antall smittetilfeller i alle aldersgrupper unntatt i gruppen 70–79 år og de som er 90 år og eldre.

Det var hele 105 smittede i barnehagealder i Oslo i uke åtte. I hele gruppa null til 19 år antas 39 prosent av de smittede å ha blitt smittet i barnehage eller på skole, totalt 139 stykker. Det er en kraftig økning fra uka før.

Flest smittet i Alna

Blant bydelene var det Alna som hadde flest nye tilfeller. Hele 149 nye smittetilfeller ble registrert blant bydelens innbyggere, mot 73 uka før. Det største totale smittetrykket har nabobydelen Stovner, mens Ullern har færrest smittede og lavest smittetrykk.

Totalt har 2,9 prosent av befolkningen i Oslo hatt covid-19. Dette tilsvarer om lag én av 35. I Stovner er tallet 5,5 prosent, eller over én av 20, mens i Nordre Aker er det 1,6 prosent.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS