Etter skyteulykken satte politiet i gang en storstilt operasjon med en rekke patruljer og helikoptre, for å finne en eller flere gjerningsmenn.

17-åring skjøt seg selv på Trosterud. Siktet for grov ulovlig bevæpning

– Politiet ser svært alvorlig på å ha med seg skytevåpen på offentlig sted, og selv om siktede er 17 år så vurderer vi å begjære han varetektsfengslet. Det er tatt beslag i et skytevåpen i saken.

Publisert

Politiet i Oslo har pågrepet en 17 år gammel person som er siktet for grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted etter det som sannsynligvis var et skyte-uhell på Trosterud onsdag 8. juni 2022.

Onsdag kveld fikk politiet inn en melding om at en person var blitt skutt på Trosterud. Åstedet skal ha vært ved en oppgang i Tvetenveien. Personen som ble skutt ble påtruffet av politiet ved Trosterudklubben.

Det var her ved Trosterudklubben at politiet fanget opp 17-åringen som skjøt seg selv.

Bar våpenet selv

– Etterforskingen så langt tyder på at dette var et uhell med et skytevåpen. Hovedhypotesen er at personen som ble skutt har båret dette våpenet selv og at et skudd har gått av og truffet han selv. Det er ingen gjerningsperson på frifot. Han er nå pågrepet og siktet for grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted, uttaler politiinspektør Per Thomas Omholt ved Enhet øst.

– Politiet ser svært alvorlig på å ha med seg skytevåpen på offentlig sted, og selv om siktede er 17 år så vurderer vi å begjære han varetektsfengslet, særlig med tanke på bevisforspillelsesfaren. Det er tatt beslag i et skytevåpen i saken, sier politiinspektør Omholt, i en pressemelding.

Siktede er utskrevet fra sykehuset.

Powered by Labrador CMS