Oslo 20230221. Politiet har rykket til Furuset etter melding om skyting mot en bil på en parkeringsplass. Det har vært avfyrt flere skudd. En person får behandling for skuddskader på sykehus. Foto: Annika Byrde / NTB
Siktede samtykker til fengsling, og varetektsbegjæringen blir derfor ikke behandlet i et rettsmøte.

Siktede etter Furuset-skytingen godtar forlenget varetektsfengsling

43-åringen nekter fortsatt straffeskyld for drapsforsøk etterskytingen på Furuset 21. februar.

Publisert

Mannen som er siktet etter skytingen på Furuset i Oslo 21. februar, samtykker til varetekt når han torsdag framstilles for forlenget fengsling.

Mannen ble 23. februar fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Torsdag er det nytt fengslingsmøte.

43-åringen nekter straffskyld for drapsforsøk, men har samtykket til en ny periode i varetekt. Det bekrefter den siktede mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til VG.

— Det blir kontorforretning og samtykke, sier Storrvik.

Kontorforretning innebærer at varetektsbegjæringen ikke blir behandlet i et rettsmøte. Det er vanlig når siktede samtykker til fengsling, men siktede må også samtykke at begjæringen behandles ved kontorforretning.

Det var i 20-tiden tirsdag 21. februar at politiet fikk melding om at det ble avfyrt flere skudd på en parkeringsplass ved Ikea på Furuset. Etter hvert fikk politiet kontakt med en mann i 30-årene som var skadd. Mannen hadde selv tatt seg til Ahus og fikk behandling for en skuddskade. Mannen er ikke livstruende skadd.

Den siktede mannen benekter at han hadde til hensikt å drepe da han trakk av.

Powered by Labrador CMS