En 31 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire års forlenget forvaring for en fullbyrdet voldtekt og sju voldtektsforsøk i Oslo.
En 31 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire års forlenget forvaring for en fullbyrdet voldtekt og sju voldtektsforsøk i Oslo.

Mann (31) som fullbyrdet voldtekt og sto bak sju voldtektsforsøk fikk forlenget forvaring

I mars 2008 overfalt og voldtok mannen en kvinne i et skogholt på Tveita. I løpet av de neste 20 månedene forsøkte han å gjenta dette ved sju anledninger. Han ble pågrepet etter at han ble gjenkjent av et av sine ofre som hadde gått på samme skole.

Publisert

Samtlige åtte overgrep skjedde om natten og med samme fremgangsmåte. Han fulgte etter kvinnene på vei hjem fra nattbussen. Da de skulle låse seg inn hjemme, angrep han dem.

I 2011 opprettholdt Borgarting lagmannsrett dommen på fem års forvaring som han ble idømt i Oslo tingrett året før.

Nå er mannen dømt i Oslo tingrett til forlenget forvaring i fire år.

Forsøkte på nytt å voldta

Det retten har tatt stilling til, er om 31-åringens atferd har endret seg slik at faren for gjentakelse er annerledes nå enn den var da forvaringsdommen ble avsagt i 2011 og senere forlenget i 2017.

Det fremgår av dommen at mannen har utviklet seg positivt i en døgnbemannet bolig fram til 2019 da han fremsatte drapstrusler, skal ha forsøkt å voldta en kvinnelig ansatt ved boligen, kneppet opp skjorta på en kvinnelig pasient samt forsøkt å komme seg inn på dametoalettet på Ahus der han var innlagt samme år.

Stor fare for nye overgrep

Psykiaterne som vurderte ham, kom til at han var psykotisk, og at det skyldtes at han hadde sluttet å ta antipsykotika noe tid i forveien. Etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset i fjor sommer, fikk han medisiner og betegnes som stabilisert.

Retten mener likevel det er stor fare for at han på nytt vil begå alvorlige volds- eller seksuallovbrudd hvis han løslates fra forvaring.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS