En lastebil med gassflasker, blant annet acetylen har veltet på Alfaset. Det er fare for at den kan rase videre ned på toglinjene. Foreløpig uklart om det er lekkasje fra noen av flaskene. Det er satt sikkerhetsavstand på 300 meter ved ulykkesstedet.

Politiet: - Ikke eksplosjonsfare på Alfaset

Det var ikke fare for eksplosjon på Alfaset, slik politiet fryktet da lasten forskjøv seg inne i en lastebilkonteiner med gassflasker.

Publisert

– Situasjonen er avklart, og sperringene er opphevet, sa Oslo-politiets innsatsleder Svein Bjelland på stedet torsdag kveld.

– Vi føler oss trygge på at det verken er lekkasje på gassflaskene eller skader på dem som gjør at det er fare lekkasje eller eksplosjon, sa han kort tid etter at brannmannskaper var inne ved lastebilen og undersøkte konteineren med gassflaskene.

Innsatsleder i politiet Svein Bjelland snakker med pressen. En lastebil med gassflasker, blant annet acetylen har veltet på Alfaset. Det er fare for at den kan rase videre ned på toglinjene. Foreløpig uklart om det er lekkasje fra noen av flaskene. Det er satt sikkerhetsavstand på 300 meter ved ulykkesstedet.Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Det var i 16.50-tiden torsdag at politiet fikk melding om ulykken inne på Alnabruterminalen på Alfaset i Oslo. De første meldingene gikk ut på at en lastebil hadde veltet og at gassflasker, som blant annet inneholdt acetylen, hadde forskjøvet seg inne i konteineren.

Inntil situasjonen var avklart, ble det etablert en sikkerhetssone på 300 meter rundt ulykkesstedet, fordi man fryktet lekkasje fra flaskene og at det skulle ende med en ukontrollert eksplosjon. Østre Aker vei var en periode stengt, samtidig som togtrafikken mellom Oslo S og Grorud ble stanset.

– Vi kommer nå til å begynne den store jobben med å åpne opp igjen. Det er en stor utfordring. dette er en viktig del av logistikk for gods på Østlandet. Det vil nok ta en tid å få normalisert driften ved terminalen, sier Bjelland.

Powered by Labrador CMS