Det var klokken 16.42 mandag ettermiddag at nødetatene fikk melding om en knivstikking på Furuset T-banestasjon, som ligger i samme bygg som Furuset senter.

Politiet: Tilstanden er kritisk for de to knivskadde på Furuset

De to skadde etter to knivstikkinger på Furuset i ettermiddag betegnes som kritisk av politiet. — Det siste jeg har på status på disse er at tilstanden per nå skal være kritisk. Det er snakk om to unge menn, sier innsatsleder Svein Arild Jørundland.

Publisert

Innsatsleder Svein Arild Jørunland opplyser også at politiet har sikret seg videomateriale i forbindelse med hendelsen.

— Det er godt med overvåking i området. Det er materiale politiet har sikret seg og som vi nå går igjennom, sier Jørundland.

Flere voldshendelser

Det var klokken 16.42 mandag ettermiddag at Oslo-politiet fikk melding om en knivstikking på Furuset T-banestasjon, som ligger i samme bygg som Furuset senter.

En mann ble kjørt til sykehus med det som først ble beskrevet som alvorlige stikkskader, og politiet stanset en T-banevogn som nylig hadde forlatt stasjonen. Den fikk imidlertid kjøre videre etter at politiet hadde søkt gjennom den uten å finne en gjerningsperson.

— Mens vi jobbet med den saken fikk vi enda en melding om en ny knivstikking klokka 17.10 på en privatadresse i nærheten, sier Jørundland.

Fornærmede her var også en ung mann, som ble kjørt til sykehus med det som først ble betegnet som alvorlige skader.

Ingen pågripelser

Ingen er mandag kveld ved 20.30-tiden pågrepet for voldshendelsene, og politiet var på de to åstedene med store styrker, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Stort politioppbud, blant annet med hundepatruljen, etter at to personer ble skadd i to ulike knivhendelser på Furuset mandag ettermiddag.

— Den innledende etterforskningen tyder på at de to skadde har en tilknytning til hverandre og at de to sakene har en sammenheng, men nøyaktig på hvilken måte er noe etterforskningen vil forsøke å belyse, sier Hekkelstrand.

Slåsskamp på Tveita

Politiet ønsker nå å finne ut om det er flere involverte i saken, og det gjennomføres blant annet vitneavhør.

De undersøker også om knivhendelsene har sammenheng med en slåsskamp ved Tveita senter tidligere mandag. Senteret er ikke langt unna Furuset.

Hekkelstrand sa tidligere mandag kveld til NTB at T-banetrafikken går som normalt selv om området rundt Furuset T-banestasjon er sperret av. Han sa videre at det ikke har vært indikasjoner på at det er fare for andre personer i området.

Powered by Labrador CMS