Tre personer varetektsfengslet og siktet for grov ulovlig bevæpning etter trafikkulykke på Haugerud

Onsdag ble tre personer pågrepet etter at de stakk av fra en trafikkulykke på Haugerud tirsdag kveld. De er nå varetektsfengslet og siktet.

Publisert

Politiet har torsdag fremstilt tre personer for varetektsfengsling i Oslo tingrett, etter tirsdagens politijakt på Haugerud. 

De skriver politiet i en pressemelding. 

Politiet rykket tirsdag kveld ut til Haugerud etter melding om trafikkulykke mellom to biler, der også samtlige i de to bilene stakk av fra stedet. Vitner så flere personer maskere seg i det de løp fra stedet, og et vitne mente de hadde sett et våpen.

Siktet for ulovlig bæring 

– Omstendighetene rundt hendelsen har medført at flere personer nå er siktet for mulig overtredelse av straffeloven § 191. De tre personene er varetektsfengslet i 2 uker med brev og besøkskontroll og i delvis isolasjon, sier Trine Dyngeland Leiros, politiinspektør i enhet Øst, Oslo politidistrikt.

Alle er siktet for medvirkning til grov ulovlig bevæpning på offentlig sted. Politiets vurdering av behovet for varetekt var begrunnet i fare for å forspille bevis, og informasjonen de på nåværende tidspunkt kan gi ut er begrunnet i dette. 

Oslo tingrett har tatt begjæringene til følge.

Utelukker ikke flere pågripelser

I tillegg til de tre personene som nå er varetektsfengslet, har politiet torsdag pågrepet enda en person som er siktet for medvirkning til grov ulovlig bevæpning på offentlig sted. Vedkommende er løslatt etter avhør. 

– Politiet arbeider utifra flere hypoteser og kan ikke utelukke flere pågripelser i dagene fremover, sier Dyngeland Leiros videre.



Powered by Labrador CMS