Politiet på Lindeberg med flere patruljer etter melding om at noen hadde skutt mot et vindu på en bolig den 3. juli.

Fem ungdommer siktet for skudd mot bolig, én er etterlyst: – Kan være flere involverte

De siktede er i alderen 15 til 19 år og siktet for grove trusler med skytevåpen og grov ulovlig bevæpning, eller medvirkning til dette. To av dem er løslatt. En av de fem er etterlyst.

Publisert

Oslo politidistrikt melder i en pressemelding fredag at det er tatt ut siktelse mot fem ungdommer i alderen 15 til 19 år for grove trusler med skytevåpen og grov ulovlig bevæpning, eller medvirkning til dette, etter at det den 3. juli ble skutt mot en boligblokk på Lindeberg. 

To løslatt

Fire av de siktede ble pågrepet henholdsvis 10. og 11. juli. 

Én ble fengslet 11. juli i fire uker for ulovlig befatning med skytevåpen og grov narkotikaovertredelse, før siktelsen mot ham ble utvidet til å også gjelde grove trusler, mens en annen fremstilles for fengsling fredag. 

De to siktede som er 15 år og 16 år gamle ble løslatt etter avhør. Disse to vil følges opp av omsorgspersoner og/eller barneverntjenesten som vurderer aktuelle tiltak, ifølge politiet. 

Den siste av de fem siktede er etterlyst.

Ingen skadd

Tre personer er fornærmet i saken. Ingen av de fornærmede er skadet.

– Politiet ser svært alvorlig på skyting i det offentlige rom, og saken prioriteres høyt. Det utelukkes ikke at det kan være flere involverte i saken, heter det fra Oslo-politiet. 

– Sentralt i den videre etterforskningen står å identifisere flere mulige gjerningspersoner, avhør av vitner og gjennomgang av tekniske bevis, fortsetter de.

Powered by Labrador CMS