Obos har solgt en boligblokk på Ulven til et utleieselskap. En direktør i Obos skal ifølge NRK ha familie med tilknytning til utleieselskapet.
Obos har solgt en boligblokk på Ulven til et utleieselskap. En direktør i Obos skal ifølge NRK ha familie med tilknytning til utleieselskapet.

Obos-salg av utleieblokk på Ulven skal granskes: En direktør i Obos påstås å ha koblinger til utleieselskapet

Obos hyrer revisjonsselskapet KPMG til å undersøke alle sider ved transaksjonen da en boligblokk på Ulven ble solgt til et utleieselskap. Styret i Obos vil ha klarhet i om en boligdirektørs familie har koblinger til utleieselskapet.

Publisert

I midten mars solgte Obos for første gang en blokk til et utleieselskap. To uker senere rapporterte NRK at familien til boligdirektøren i Obos ble utleieinvestor i det aktuelle prosjektet på Ulven.

Nå har styret i Obos gitt KPMG mandat til å undersøke alle mulige sider ved transaksjonen. Bakgrunnen er NRKs dekning og spørsmål som er dukket opp i kjølvannet av disse sakene, ifølge styreleder Roar Engeland.

— Vurderer eventuelle habilitetsspørsmål

Han bekrefter overfor NRK at spørsmålet rundt relasjoner blir en del av granskingen.

— Det vil være et av de naturlige temaene, og så vurdere eventuelle habilitetsspørsmål, sier han.

Engeland understreker at beslutningen ikke innebærer noen mistillit til noen i administrasjonen i Obos og at han selv mener saken er håndtert som den skal.

Rapporten fra KPMG skal legges fram for generalforsamlingen i Obos i juni.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS