Begge de som ble skadd i knivstikkingene på Furuset i Oslo mandag, er siktet.

Begge de hardt skadde er siktet etter knivstikkinger på Furuset

Begge de to unge mennene som ble skadd i knivstikkingene på Furuset mandag, er siktet. Politiet etterforsker hendelsene som drapsforsøk og kroppsskade. – Det er bekymringsfullt det som skjer nå.

Publisert

Den ene mannen er mer alvorlig skadd enn den andre, men begge er utenfor livsfare, opplyser politiet i en pressemelding. De er begge innlagt på sykehus.

Knivstikkingene skjedde i nærheten av Furuset senter i Oslo. Den ene mannen ble funnet ved åstedet, mens den andre ble funnet i en leilighet ikke langt unna.

– Etterforskningen så langt tyder på at det har vært en form for relasjon mellom de to mennene, men det er for tidlig å si hva som var bakgrunnen eller motiv for hendelsen, heter det i pressemeldingen.

Siktet

Den ene mannen er siktet for drapsforsøk, den andre for grov kroppsskade. Begge vil bli forsøkt avhørt i løpet av tirsdag. De siktede er født i 2003 og 1998.

Politiet tror en tredje person var til stede, og er svært interessert i å komme i kontakt med vedkommende.

– Politiet arbeider nå videre med innhentet informasjon, blant annet videoovervåking og avhør av vitner og de involverte, skriver politiet.

Politiet søker med hund etter knivstikkingen ved Furuset T-banestasjon.

To meldinger

Det var klokken 16.42 mandag ettermiddag at Oslo-politiet fikk melding om en knivstikking på Furuset T-banestasjon, som ligger i samme bygg som Furuset senter.

Mens de jobbet med den saken, fikk de melding om en annen voldsepisode klokken 17.10 i en bolig i nærheten.

Mandag kveld ble det meldt at de unge mennene var i kritisk tilstand. Det ble da omtalt av politiet som to separate knivstikkinger.

– Bekymringsfullt

Dette er den siste i en rekke voldshendelser i Oslo den siste tiden. Det gjør byrådsleder Raymond Johansen (Ap) urolig.

– Det er bekymringsfullt det som skjer nå. Foreløpig er det ingenting som tyder på at disse hendelsene er relatert til hverandre, at de er enkeltstående, sier han til NRK tirsdag.

Han understreker at Oslo er en trygg by, og at det farligste man kan være i Oslo, er kriminell og eventuelt med i gjenger – men sier det ikke er klart om hendelsene er gjengrelaterte.

– Det jeg er urolig for, er at det tydeligvis er helt naturlig for enkelte, når de går ut om morgenen, å ta med seg en kniv. Ikke for å spikke pinner og grille pølser i skogen, men for å ha muligheten for å bruke den, sier byrådslederen.

Powered by Labrador CMS