Ikea får ikke lov til å rive dagens bygning for å bygge nytt på Furuset.
Ikea får ikke lov til å rive dagens bygning for å bygge nytt på Furuset.

Oslo kommune sier nei til Ikeas gigantplaner på Furuset

Ikea får ikke tillatelse til å rive varehuset på Furuset for å bygge nytt. – Planforslaget er i strid med kommuneplanens arealdel og ønsket utvikling av området, sier Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Publisert

Ikea ønsket å rive det eksisterende varehuset på Furuset og bygge en ny bygningsmasse. Det nåværende Ikea-varehuset på Furuset inkluderer to støttebygg i nærområdet. Den svenske møbelgiganten planla å samlokalisere disse i én bygning, skriver Estate Nyheter.

Ifølge plan- og bygningsetaten ville det nye varehuset bli «dominerende, massivt og mangle visuelle kvaliteter». Det foreslåtte varehuset skulle ha et areal på 65.000 kvadratmeter, mens de tre eksisterende byggene til sammen dekker 35.000 kvadratmeter.

– Ingen god utvikling

– Planforslaget følger ikke opp kommuneplanens bestemmelse om krav til felles planlegging og bidrar ikke til en helhetlig og god utvikling innenfor planområdet, sier etaten.

Etaten utdyper at planforslaget vil føre til økt biltrafikk, noe som strider mot både kommunale og nasjonale krav, samtidig som gangavstandene innenfor planområdet vil øke.

Powered by Labrador CMS