Vinneren av Fotografiprisen under Oslo Negativ, Christian Houge, for en gangs skyld foran kamera.

Fotografenes Bragepris til Christian Houge under Oslo Negativ: - Skaper vakker og urovekkende kunst

Han kalles kunstrebell og er kritisert for bilder av brennende dyrekadavre. Nå hedres han med Fotografiprisen. — Christian Houge viser at man kan skape vakker og urovekkende kunst, uttaler juryen under Oslo Negativ.

Publisert

— Med tildelingen av Fotografiprisen 2021 til Christian Houge ønsker juryen å berømme dette egenartede kunstnerskapet, som allerede har strukket seg over flere tiår, heter det i en pressemelding fra Oslo Negativ.

I år fokuserte juryen på rollen fotografiet har i miljøkampen, og hvor viktig det er å synliggjøre miljøproblemene verden står overfor.

— Vakker og urovekkende kunst

Ett av Christian Houges fotografier som viser naturødeleggelser er "Death of a mountain".

— Årets prisvinner har arbeidet med denne bevisstgjøringen gjennom hele sitt over 20 år lange kunstnerskap, sier juryleder Erik Fuglseth i Norske Fotografers Fond.

— Christian Houge har også vist at man kan skape vakker og urovekkende kunst, gjennom å påpeke årsak og sammenheng i en menneskeskapt miljøkrise, sier Fuglseth.

Fotofestivalen Oslo Negativ varer en uke til

Christian Houge brenner dyrekadavre som han fotograferer. Her fotografiet "Kudu".

Houge har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med å utforske relasjonen, og konflikten, mellom natur og kultur.

— Å utforske menneskets tilstand og vår relasjon til natur har gått som en sterk, rød tråd gjennom de siste to tiårene i mitt arbeid som kunstner og fotograf, sier Christian Houge etter å ha mottatt prisen.

— Gjennom ulike brenneprosesser gir Houge nytt liv til dyrene før de slippes fri. Som betrakter blir du ikke bare invitert inn i et møte med kunstnerens relasjon til dyrene, men til en speiling og et møte med deg selv, skriver Oslo Negativ om Houges fotografier.

Fotofestivalen Oslo Negativ er Norges største og strekker seg frem til og med søndag 24. oktober.

Her kan du oppleve både Christian Houges bilder og andre fotografer er i det gamle hovedbiblioteket på Hammersborg.

Du kan lese mer om Oslo Negativ HER.

Powered by Labrador CMS