Nå åpnes en ny hydrogenstasjon på Alnabru.
Nå åpnes en ny hydrogenstasjon på Alnabru.

Everfuel åpner fyllestasjon for hydrogen på Alnabru. – Endelig

Everfuel åpner sin andre fyllestasjon for hydrogen i Oslo-området. – Endelig har vi igjen et tilbud på hydrogen innenfor kommunens grenser.

Publisert

I 2020 vant Everfuel et anbud fra Oslo kommune med mål om å bygge en energistasjon i Oslo-området. Stasjonen er nå ferdig og åpen for kunder. Kapasiteten vil på sikt øke for å kunne ta imot flere hydrogenkjøretøy.

– Vi er glade for å kunne tilby mer fleksibilitet for de som kjører hydrogenkjøretøy i den norske hovedstaden. Etter hvert som flere nullutslippskjøretøy lanseres, vil vi utvide kapasiteten slik at enda flere biler og lastebiler kan kjøre støyfritt og utslippsfritt, sier Jacob Krogsgaard, administrerende direktør i Everfuel.

– Endelig

Oslo kommune er også glade for samarbeidet:

– Endelig har vi igjen et tilbud på hydrogen innenfor kommunens grenser. Denne stasjonen sikrer at dagens personbiler og taxier på hydrogen får et mye bedre tilbud i hovedstaden. På sikt vil stasjonen være viktig for å få tungtransport over på hydrogen. Det å lykkes med overgang til fossilfrie drivstoff i lastebiler og busser er helt sentralt dersom vi skal nå målet om å redusere klimagassutslippene fra byen med 95 prosent innen 2030, sier mobilitetsrådgiver i klimaetaten, Petter N. Christiansen.

På sikt vil stasjonen være viktig for å få tungtransport over på hydrogen.
På sikt vil stasjonen være viktig for å få tungtransport over på hydrogen.

Den nye stasjonen ligger i Nedre Kalbakkvei 96. Den andre stasjonen i Oslo-området ligger i Trondheimsveien 40, på Skjetten. I tillegg har firmaet en stasjon i Åsane utenfor Bergen.

Powered by Labrador CMS