13 år gamle Dhenujen Yogathas var i ferd med å krysse Maria Dehlis vei mellom Grorud og Haugenstua i Oslo sammen med noen venner da han ble påkjørt og drept av en ruspåvirket sjåfør uten førerkort.

Aktor ber om 14 måneders fengsel for bildrapstiltalt på Grorud. Familien mener det er for lavt

Aktor la i Oslo tingrett torsdag ned påstand om ett år og to måneders fengsel for mannen som er tiltalt for bildrap på 13 år gamle Dhenujen Yogathas ved Grorud stasjon i desember 2020.

Publisert

13 år gamle Dhenujen Yogathas ble påkjørt og drept i Maria Dehlis vei på kvelden 17. desember 2020.

En bil kom i svært høy hastighet og kjørte på gutten, som ble kastet rundt 40 meter av gårde inn en annen bil, ifølge tiltalen. Dagen etter døde den 13 år gamle gutten på Ullevål sykehus av skadene han pådro seg.

Ifølge tiltalen var den nå 32 år gamle mannen ruset både på GHB og THC – virkestoffet i cannabis – da påkjørselen skjedde. Sjåføren hadde ikke førerkort, og farten da ulykken skjedde er av Statens vegvesen anslått til 68 km/t i 50-sone.

Stakk av etterpå

Sjåføren stakk av etter påkjørselen, men ble pågrepet i sitt hjem senere samme kveld. Mannen nektet straffskyld for bildrap da rettssaken startet mandag.

Bistandsadvokat Silje Elisabeth Stenvaag sier til VG at familien mener aktors påstand om 14 måneders fengsel er vesentlig for lav.

Bilføreren har erkjent de faktiske forholdene. Han er tiltalt for uaktsomt drap, kjøring i ruspåvirket tilstand, bruk av narkotika og for å ha stukket fra stedet etter påkjørselen.

Strafferammen for uaktsomt bildrap er seks års fengsel.

Powered by Labrador CMS