Først ble innehaveren av Sushi & Wok på Haugerudsenteret banket opp, og dagen etter ble vinduene sjappa knust og inventar ødelagt.

Haugerudsenteret tar regningene etter hærverket og de knuste rutene mot Haugerud Sushi og Wok

Til tross for at nærmiljøet har slått ring om Haugerud Sushi og Wok etter hærverket i romjulen, ser det ut til at utfordringene ingen ende vil ta for spisestedet. Eieren Phu Trong Nguyen fryktet at han måtte betale for reparasjonene fra egen lomme. Men nå har senteret kommet han i møte.

Publisert

Etter vold og hærverk mot Haugerud Sushi og Wok har mange i nærmiljøet vist støtte for bedriften. Mandag denne uken var det stort oppmøte utenfor Haugerud senter for å markere at vold ikke tolereres i området. Nå står imidlertid en ny problemstilling for tur: hvem som skal betale for det knuste vinduet.

— Vi synes at det som har skjedd er helt forferdelig, sier Øystein R. Frisvold, som er eiendomssjef og deleier av Haugerud senter. Videre sier han at de vil iverksette sikkerhetsmessige tiltak for å forsøke å hindre lignende episoder i fremtiden.

Når det gjelder reparasjon av det knuste vinduet forklarer han til VårtOslo at leietakeren i utgangspunktet må ha en egen ruteforsikring som skal dekke slike skader. Likevel tar han nå regningen for de knuste rutene.

— Vi har funnet en ordning, slik at rutene kommer på plass. Jeg har også tatt med fakturaen på de gamle rutene.

Får ikke relevant forsikring

Hærverket i romjulen markerer den tredje gangen vinduet på Haugerud Sushi og Wok er blitt knust, og er den andre gangen eieren av spisestedet må stå for kostnadene av reparasjonen.

Eieren av spisestedet, Phu Trong Nguyen, forklarer at han har forsøkt å tegne en forsikring som skal dekke slike skader, men at han har fått beskjed om at den type forsikring ikke er tilgjengelig for ham fordi det tilhører senterets ytre fasade.

— Etter flere runder med hærverk har jeg jo prøvd å skaffe forsikring, men får nei fordi bygningen har en egen forsikring til det, sier Nguyen.

Eiendomssjef og sentereier Frisvold synes dette er underlig. — Merkelig nok har forsikringsselskapet nektet Trong Nguyen forsikring. Nå vil jeg hjelpe han med å få forsikringen på plass, sier Frisvold.

Støtte fra nærmiljøet

Initiativtaker og arrangør Gunnell E. Sandanger holdt appell for rundt 200 mennesker som samlet seg på utsiden av sushi-restauranten, mandag. Hun mener sentereieren skal erstatte vinduet på sushi-restauranten.

Nguyen har i løpet av de siste ukene fått stor støtte fra lokalmiljøet. Ildsjeler som Gunnell Sandanger og Dag Endal har blant annet stått for arrangering av støttemarkering og opprettelse av en spleis for å hjelpe Nguyen med å kunne erstatte ødelagt kjøkkenutstyr.

Sandanger tar et tydelig standpunkt når det kommer til hvem som skal betale for det knuste vinduet.

— En ting som må på plass kjapt er at sentereieren erstatter vinduet på sushi-restauranten, sier hun.

NB: I en tidligere versjon av saken opplyste vi at sentereieren nektet å ta regningen for de knuste rutene. Det stemmer ikke. VårtOslo beklager feilen.

Powered by Labrador CMS