Siavash Mobasheri (Rødt) på Tøyen torg.
— Politiet har ikke massevisitasjoner på Holmenkollen eller Montebello, sier Siavash Mobasheri (Rødt).

Rødt kritisk til ekstra politiinnsats i utsatte områder i Oslo

Politiet i Oslo har varslet flere våpenvisitasjoner i utsatte områder. Rødt mener det bidrar til stigmatisering av fattige og innvandrere.

Publisert

Politiet i Oslo varslet denne uken at de vil forsterke innsatsen på Tøyen og Grønland i bydel Gamle Oslo, samt i bydelene Stovner, Alna og Søndre Nordstrand.

Deler av områdene kjennetegnes ifølge politiet av dårlige levekår, mange politioppdrag og tilstedeværelse av kriminelle aktører.

— Sorterer etter hudfarge og inntekt

Gruppeleder for Rødt i bystyret, Siavash Mobasheri, er svært kritisk. Han mener politiet i Oslo ikke har noe å lære av svensk politis satsing mot utsatte områder.

— Her sorterer man på hudfarge og inntekter, sier Mobasheri til Klassekampen og understreker at områdene som politiet nå peker på, er områder med mange innvandrerungdom og fattigfolk.

Blant tiltakene politiet setter inn er mer forebygging lokalt og økt våpenkontroll.

— Massevisiterer ikke på Montebello

Gruppelederen i Rødt reagerer sterkt på våpenvisitasjonen på Tøyen T-bane 18. mars i år, en uke etter at en 16-åring ble knivstukket der.

— Politiet har ikke massevisitasjoner på Holmenkollen eller Montebello, sier Mobasheri.

— Når de retter innsatsen på den måten, stigmatiserer de også bydeler og områder som dessverre både politikere og mediene snakker ned i altfor stor grad, sier han.

Powered by Labrador CMS