— Ledigheten i Oslo er fortsatt høyere enn før korona, sier fungerende Oslos Nav-direktør Thone Nordlund.
— Ledigheten i Oslo er fortsatt høyere enn før korona, sier fungerende Oslos Nav-direktør Thone Nordlund.

Arbeidsledighet i Oslo går ned, men er fortsatt høyere enn før korona

— Koronarestriksjonene traff Oslo spesielt hardt, og det vil derfor ta tid før arbeidsmarkedet er tilbake til normalen, sier fungerende Nav-direktør Thone Nordlund.

Publisert

— Men også denne måneden ser vi en kraftig nedgang i ledigheten i Oslo, både i helt og delvis ledige, sier Thone Nordlund.

— Ledigheten i Oslo er fortsatt høyere enn før korona, med cirka 1.200 flere helt ledige og rundt 3.500 flere delvis ledige sammenlignet med februar 2020, sier Oslos Nav-direktør.

Høy ledighet i reiseliv og transport

Selv om utelivsbransjen har meldt om vansker med å få tak i arbeidskraft er det innen denne bransjen flest er ledige, viser tall fra Nav Oslo.

Alna skiller seg ut som bydelen med både høyest ledighet og flest permitterte, viser Nav-tallene.
Alna skiller seg ut som bydelen med både høyest ledighet og flest permitterte, viser Nav-tallene.
  • 3.017 personer med praksis fra reiseliv og transport er helt eller delvis ledige. Sammenlignet med september har det blitt 244 færre helt ledige, mens delvis ledige har sunket med 483 personer.
  • 2.591 personer med bakgrunn fra serviceyrker og annet arbeid er helt eller delvis ledige. Sammenlignet med september har det blitt 123 færre helt ledige, mens delvis ledige har sunket med 153 personer.
  • 1.973 personer med praksis fra butikk- og salgsarbeid er helt eller delvis ledige. Sammenlignet med september har det blitt 87 færre helt ledige, mens delvis ledige har sunket med 83 personer.

— Inne i en positiv trend

— Koronarestriksjonene traff arbeidsmarkedet i Oslo spesielt hardt, og det vil derfor ta tid før arbeidsmarkedet i Oslo er tilbake til normalen. Men vi er inne i en positiv trend med fallende ledighet og en økning i antallet utlyste stillinger, sier Thone Nordlund.

I alt er 2,8 prosent av arbeidsstyrken i Oslo helt ledige, mens 1,6 prosent er delvis ledige. Tilsvarende tall for landet er 2,2 og 1,5 prosent.

Hovedstaden er fortsatt fylket med den høyeste andelen ledige, slik bildet har vært gjennom koronapandemien. Oslo har også den største andelen permitterte med 0,9 prosent av arbeidsstyrken, mens tilsvarende tall for landet er 0,7 prosent.

Ledighet ned i alle bydeler

  • Høyest ledighet finner vi i bydel Alna hvor 4,2 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige. Deretter følger bydelene Stovner og Søndre Nordstrand med 4,0 prosent.
  • Lavest andel helt ledige har bydelene Vestre og Nordre Aker med henholdsvis 1,7 og 1,8 prosent.
  • Bydel Stovner og Alna har høyest delvis ledighet med 2,2 prosent. Deretter følger bydelene Søndre Nordstrand og Grorud med henholdsvis 2,1 og 2,0 prosent.
  • Lavest andel delvis ledige har bydel Nordre og Vestre Aker med henholdsvis 1,0 og 1,2 prosent.
Powered by Labrador CMS