Bjørvika er i rask utvikling. Foto: Anders Høilund
Bjørvika er i rask utvikling. Foto: Anders Høilund

Byantikvaren vil kutte i planene til eiendomsselskaper i Bjørvika

Publisert

Hvis ikke Oslo S Utvikling og Hav Eiendom kutter i de nye gigantplanene, vil Byantikvaren utarbeide et eget planforslag.

Oslo S Utvikling og Hav Eiendom har startet en mulighetsstudie for tomten sørøst for Barcode-rekken i Bjørvika. Der vurderer selskapene å bygge brannstasjon, boliger, kontorlokaler og arealer for forretning, bevertning og tjenesteyting, skriver Estate media.

Totalt skisseres det bygging av totalt 43-50.000 kvadratmeter på tomten, og det høyeste foreslåtte bygget er fem meter lavere enn de høyeste byggene i Barcode-rekken.

Forslaget må justeres vesentlig

I en uttalelse til Plan- og bygningsetaten (PBE) skriver Byantikvaren at forslaget må justeres vesentlig. I motsatt fall vil Byantikvaren utarbeide et eget planforslag til offentlig ettersyn, ifølge Estate media.

– Det må stilles strenge krav til ny bebyggelse i Middelalderparken. Også Ladegården blir påvirket av bebyggelsen på denne tomten, sier Byantikvaren, som tidligere har understreket at «den nye byen» slutter på vestsiden av Ring 1, og at «bebyggelsesmønster, volum, høyder og formspråk fra Barcode ikke skal trekkes videre østover og inn mot Gamlebyen».

– Tenker bare høyt

Administrerende direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling understreker at dette er en mulighetsstudie.

– Det er ikke sikkert at kjøpsopsjonene for de to tomtene blir utløst. Foreløpig tenker vi høyt sammen med Hav Eiendom om hvordan vi eventuelt kan utvikle tomten, sier Thorsen.

Powered by Labrador CMS