Oslo 20221210. Marit Slagsvold og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ankommer utdelingen av Nobels fredspris for 2022 i Oslo rådhus lørdag .Foto: Annika Byrde / NTB
Blant dem som er kritisk til Byantikvarens verneforslag, er kona til statsminister Jonas Gahr Støre – Marit Slagsvold.

Støre-familien i strid med Byantikvaren – vil stoppe verneforslag på Ris

Byantikvaren ønsker å bevare 27 eiendommer på Ris i bydel Vestre Aker. Flere i nabolaget har reagert kraftig på prosessen, blant dem Marit Slagsvold, kona til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Publisert

Det er i gatene rundt Trosterudveien og Gråkamveien i bydel Vestre Aker at Byantikvaren har blinket seg ut 27 eiendommer, bygget mellom 1920 og 1970, for bevaring.

— Dette området er spesielt fordi det er bemidlede folk som har bodd her, og de har valgt å bruke arkitekter fra øverste hylle, sier byantikvar Ellen Hole til NRK.

— Villaområdet har "high end" arkitektur

— Det villaområdet vi ser her, er fra mange tiår. Det er veldig godt bevart og spesielt, med «high end» arkitektur,

Men forslaget fra Byantikvaren har vekket harme hos mange i nabolaget.

Ifølge NRK har flere stilt spørsmål til hvorfor noen eiendommer er foreslått vernet, mens andre, nesten tilsvarende, ikke er det.

Blant dem som er kritisk, er kona til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) – Marit Slagsvold.

Vil ikke svare pressen

Hun ønsker å stoppe forslaget og har vært kritisk til prosessen i flere omganger, blant annet i et brev til Byantikvaren i 2019 som NRK har fått tilgang til.

Verken Marit Slagsvold eller eller ektefellen Jonas Gahr Støre ønsker å kommentere prosessen til kanalen utover de brevene som er sendt i saken.

Støre vil heller ikke svare på om han også stiller seg bak kritikken av Byantikvaren.

Powered by Labrador CMS