Den ikoniske mosaikken er laget av kunstneren Per Krohg.
Den ikoniske mosaikken er laget av kunstneren Per Krohg.

Vestkantbadet åpner for alle i høst

Vestkantbadet har vært under restaurasjon, og nå forlenges den til 1. november. Da vil det fredede badet, etter tett samarbeid med Byantikvaren, være møysommelig satt tilbake til originalen fra 1932

Publisert

Vestkantbadet åpnet i 1932, som Oslo Lysverkers tilbud til nabolaget. Selskapet ville bruke overskuddsvarmen fra sitt nye hovedkontor til et helsetilbud for alle som ikke hadde dusj eller bad hjemme. Badet ble stengt i 1993, men rehabilitert og gjenåpnet i 2000, driftet av Vestkantbadet Helsesenter. Da Strawberry Brothers og Aspelin Ramm kjøpte kvartalet i 2015, var målet hele tiden å beholde Vestkantbadet som et tilbud for alle.

1. november åpner Vestkantbadet igjen, som den del av huset Sommerro. Byens badere ønskes velkommen via den originale inngangen fra Sommerrogaten, komplett med de 90 år gamle benkene og skiftekabinene.

Vestkantbadet består av bassenget med originale han og henne-badstuer. Det gamle Romerbadet får kaldkulp for isbading og infrarød badstue. De fire originale massasjerommene settes i stand med tilhørende skiftekabiner.

I tillegg kommer ytterligere velværetilbud i rommene som på 60-tallet ble brukt til karbad. Her vil gjester få ansikts- og kroppsbehandlinger, som hodebunnsmassasje, bryn, pedikyr og styling. Alt dette åpner 1. november.

Velværetilbudet utvides med en helt ny moderne del, bestående av 8 større behandlingsrom med et bredere og fullverdige topp- til tå-behandlinger. I tillegg kommer en 400 kvadratmeter fullt utstyrt gym for medlemmer og hotellgjester. Denne delen vil åpne som planlagt med resten av Sommerro hotell 1. september. Overnattingsgjester på hotellet vil få tilgang til utendørsbasseng og en egen badstu på taket.

Mosaikken er også restaurert.
Mosaikken er også restaurert.
Powered by Labrador CMS