Honning NM Jobben
NM-honningen fra Jobben, eller Bijobben, selges på julemarked i Arbins gate. Foto: Jorunn Mathisen

By-honningen som vant NM til salgs på Jobbens julemarked i Gamlebyen

— Mange ville kjøpe honningen som vant NM i høst. Men vi holdt av en del glass til julemarkedet vårt, forteller daglig leder Jorunn Mathisen ved Frelsesarmeens Jobben.

Fra bikuber på Grønland og Ensjø kommer landets beste honning, mente juryen i honning-NM tidligere i høst. Og birøkterne er rusavhengige som får arbeidstrening hos Frelsesarmeens Jobben i Arups gate 5 i Gamlebyen.

— Vi vil gi folk i bydel Gamle Oslo muligheten til å kjøpe den lokalt produserte NM-honningen, så nå har vi holdt av et parti til julemarkedet tirsdag 3. desember, forteller daglig leder Jorunn Mathisen ved Frelsesarmeens Jobben.

Gjenbruk og redesign i fokus

Julemarkedet hos Jobben i Arups gate 5 er på mange måter helt i motsatt ende av nylig avsluttede Black Friday. Det mangler ikke på gode tilbud, men her er det gjenbruk og miljøvennlighet som står i fokus.

Gyngehest Jobben Frelsesarmeen julemarked
En gammel gyngehest er blitt som ny etter å ha fått kjærlig omsorg hos Jobben i Arbins gate. Foto: Jorunn Mathisen

— Vi har samlet skatter og rariteter fra byens gjenbruksstasjoner. Disse skattene, som blant annet er møbler og fantastiske leker, har blitt oppgradert på vårt redesign-verksted. Vi har sydd vesker, og i tillegg har deltakerne på Jobben støpt lys, laget tennruller for peis og bål, sier Jorunn Mathisen.

Vafler, kaffe og pølser

Jobben gir arbeidstrening til omlag 60 personer hver dag. Deltakerne får frokost og lunsj, pluss en liten sum penger for å utføre ulike oppgaver. En del rensker Oslos gater for søppel, andre er med Frelsesarmeens båt og rydder skjærgården for plast og avfall.

Skap engler julemarked Jobben Frelsesarmeen
Et gammelt skap med kjeruber er restaurert og klar til å få et nytt hjem. Foto: Jorunn Mathisen

Og atter andre lager produktene som skal selges under julemarkedet.

— Tradisjonen tro vil vi servere vafler og kaffe inne, og grille pølser i bakgården. Vi åpner dørene klokken 12 og holder julemarkedet i gang til klokken 20. Og håper så mange som mulig vil ta turen til oss, sier Jorunn Mathisen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer