Fra filmen "frivillig kaffeprat". Foto: Frivillig.no

Reklamekampanje for frivillig arbeid tester nestekjærligheten i et busskur i Oslo

Publisert

Frivillig.no rigget opp en pratsom enkemann og en kaffemaskin i et busskur på Sagene i Oslo for å se hva som skjedde. 

Frivillig.no samler alle frivillige oppdragene fra ulike organisasjoner, for å gjøre det enklere for folk å finne frivillige oppdrag.

Gjennom å plassere en enkemann på et reklameskilt i et busskur i Oslo ville de teste om folk som ventet på bussen ville drikke kaffe med han, og finne ut om vi har blitt et kaldere samfunn.

Se videoen her:

Mange ønsker å være frivillige

Det kan synes til at frivillig arbeid er populært. I en pressemelding skriver Frivillig.no at det i snitt kommer inn 45 meldinger fra folk som vil bli frivillige hver dag.

Oslo Røde Kors har bare denne uka fått over 50 henvendelser fra folk som vil være med i aktiviteten "Støttespiller", som er et initiativ for flyktninger i Oslo. Organisasjonen søkte frivillige som ønsket å bruke en ettermiddag i uka på en ungdom mellom 15-23 år som bor i Oslo uten nær familie.

— Vi har fått en overveldende respons tilbake, og er utrolig glade og takknemlige for at så mange har hjerterom, tid og plass til en til rundt middagsbordet, sier Kristin Kjønnøy Slettvåg, koordinator for "Støttespiller for unge flyktninger" i Oslo Røde Kors, i en pressemelding fra Frivillig.no.

— Ungdommene vi har kontakt med vil fryktelig gjerne bare komme hjem til familier, eller kunne snakke norsk med noen, eller ha noen å utforske byen med, og heldigvis har vi nå muligheter til å gi dem det.

Fra filmen "frivillig kaffeprat". Foto: Frivillig.no

Ønsker aktivitetsvenner til personer med demens

Generalsekretæren i Frivillighet Norge, som står bak Frivillig.no, Stian Slotterøy Johnsen, sier i pressemeldingen at han kan bekrefte pågangen av engasjerte folk som vil bidra til de mer enn 1000 ulike organisasjonene som benytter nettsiden for å finne nye frivillige.

— Folk ønsker å bety noe for samfunnet og mangfoldet av frivillige organisasjoner i Norge gir store muligheter for nettopp dette.

Også Nasjonalforeningen for folkehelsen, som jobber med personer med demens og deres pårørende, har hatt stor pågang.

— Det er fantastisk å se engasjementet til aktivitetsvennene, både unge og eldre, og hvor mye glede og mening de opplever selv – og gir andre, sier Lisbet Rugtvedt i pressemeldingen.

Nasjonalforeningen for folkehelsen rekrutterer aktivitetsvenner til personer med demens. I Oslo har de åtte helselag og to demensforeninger.

Powered by Labrador CMS