Oskar Marvik (nederst til høyre) er en av medaljekandidatene under VM på hjemmebane i 2021. Foto: Sportsklubben 09
Oskar Marvik (nederst til høyre) er en av medaljekandidatene under VM på hjemmebane i 2021. Foto: Sportsklubben 09

Dælenenga-bryter med sterk bronse i U23-EM

Publisert

Dælenenga-bryteren Oskar Marvik tok i helgen en sterk bronsemedalje i 130 kilos klassen under U23-EM i bryting.

Hans tidligere trener ga Marvik tilnavnet «Tåsenplogen», og i helgen levde han så absolutt opp til kallenavnet. Under U23-EM i Ungarn denne helgen pløyde han seg vei gjennom de fleste konkurrentene og havnet til slutt på en flott tredjeplass.

Etter 11 års hardt arbeid på brytematta kan han endelig vise til en internasjonal medalje.

— Medaljen betyr alt

— En bronsemedalje i et mesterskap som dette betyr alt. Det gir en enorm mestringsfølelse, som viser at alt arbeidet jeg har lagt ned på treningsfronten ikke har vært forgjeves. I tillegg er det en enorm motivasjonsboost i det harde arbeidet for å bli enda bedre framover, forteller han.

Etter helgens bragd ser Tåsen-gutten, som representerer Dælenenga-klubben Sportsklubben 09, framover. Han er ikke i tvil om hva som er hans store mål: OL i Tokyo i 2020.

— Jeg drømmer om å bli best og kunne kvalifisere meg for OL i Tokyo i 2020. Med det treningsopplegget bryteforbundet har på gang, tror jeg så absolutt det skal være oppnåelig, sier «Tåsenplogen».

Kakefest for klubbhelten

Mandag kveld var Marvik hjemme igjen fra konkurransen i Ungarn. Da vanket det kake og skryt fra unge og gamle klubbvenner i klubbhuset på Dælenenga. Selv unnet 118 klio tunge Marvik, som bryter i 130-kilosklassen, seg to kakestykker under feiringen. Han må spise jevnlig for å klare å holde seg i vektklassen og har mange kilo å gå på i forhold til en del av sine konkurrenter.

— Jeg må ha i meg mye mer mat enn en vanlig person. Derfor spiser jeg hele tiden, slik at vekta holder seg oppe, sier Marvik.

Powered by Labrador CMS