Utelivsbransjen opplever tøffe tider under pandemien. Mandag vil de demonstrere utenfor Stortinget.
Utelivsbransjen opplever tøffe tider under pandemien. Mandag vil de demonstrere utenfor Stortinget.

Restaurantbransjen demonstrerer foran Stortinget mot for mange koronatiltak

Restaurantbransjen vil demonstrere mot det de mener er for mange koronatiltak og for lite statlig hjelp. Demonstrasjonen skjer mandag utenfor Stortinget.

Publisert

– Etter at vi kom tilbake på jobb i sommer, har vi desperat forsøkt å etterkomme alle tiltak og restriksjoner. Arbeidsoppgavene er doblet, og omsetningen mer enn halvert. Med mindre vi får en bedre støtteløsning, er Oslos uteliv et ødeland i konkurs innen dette er over, sier Frida Sofie Jansen, barsjef på Brygg

Hun er en av initiativtakerne til markeringen.

Krever støttepakke

I en pressemelding fra arrangørene står det at de nye tiltakene blir sett på som en snikstenging, der alle restriksjoner til sammen gjør at det ikke lenger er bærekraftig å holde åpent.

I tillegg ønsker bransjen seg en bedre støttepakke for dem som kan dokumentere at restriksjonene leder til tap av omsetning og nedbemanning.

«Staten bør ta regningen for en forlenget lønnsgaranti», står det i pressemeldingen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS