Kommunen har fått mange klager om dårlig brøyting denne uka.  Foto: Bymiljøetaten
Kommunen har fått mange klager om dårlig brøyting denne uka. Foto: Bymiljøetaten

Kommunen har gitt private firmaer 150 000 kroner i bøter for dårlig brøyting

Vinteren kom for fullt til Oslo denne uka. Brøytebilene har hatt problemer med å holde unna de store snømengdene, og det har kommet inn over 800 klager.

Publisert

Det er private firmaer som brøyter og fjerner snø for Oslo kommune. Om arbeidet ikke utføres godt nok, kan kommunen gi bøter.

Bildeserie fra tirsdag: Snøkaoset (og gleden) en vinterdag i januar-Oslo.

Etter det store snøfallet denne uka, har Oslo kommune har så langt gitt 150 000 kroner i bøter for dårlig brøyting. Størrelsen på bøtene varierer fra 10 000 til 25 000 kroner. Det melder NRK.

Over 800 klager på to døgn

Mellom mandag og onsdag formiddag denne uka, kom det inn 805 klager på snømåkingen i Oslo. I løpet av vinteren har det kommet inn over 3700 klager.

Dette er mer enn 3000 klager mer enn det kom i løpet av hele forrige vintersesong, som riktignok var langt mer snøfattig.

Snøen ryddes vekk neste uke

Neste uke skal snøen ryddes bort fra gatene. Bymiljøetaten oppfordrer folk til å passe på kjøretøyer og barn, og følge med på når deres gate skal ryddes.

Se også: Nå setter bymiljøetaten opp Parkering forbudt-skilt og rydder hele gater for snø.

På lenken under kan du lese mer om planlagt bortkjøring av snø. Du kan også se hvem som er ansvarlig for brøyting og snørydding i ditt område: Brøyting og bortkjøring av snø i Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS