Har du et bilde av været i Oslo som fortjener å henge på museum?
Har du et bilde av været i Oslo som fortjener å henge på museum?

Det nye Klimahuset på Tøyen ønsker værbilder fra Oslo

Våren 2020 åpner Klimahuset i Botanisk hage på Tøyen. Til utstillingene i Klimahuset søker Naturhistorisk museum nå fotografier av været i Oslo de siste 30 årene.

Publisert

– Bildene skal gi de besøkende i Klimahuset små glimt av klimaet i Oslo, sier Brita Slettemark, leder av Klimahuset ved Naturhistorisk museum.

Spesielt er Klimahuset på jakt etter bilder av uvær og av bilder tatt før 2010. Helst fra 1990 og framover.

Hva er forskjellen mellom vær og klima? Vi tilegner en egen vegg i Klimahuset til dette, og her vil fotografiene vi samler inn spille en viktig rolle.

Nå trenger vi hjelp fra publikum. Har du tatt et godt bilde av vær og vind i Oslo de siste 30 årene? Har du lyst til å ha bildet ditt hengende i en utstilling? Send inn dine bilder til oss og bli med i trekningen av Klimahusets gullbillett!

– Vi trenger hjelp fra publikum. Har du tatt et godt bilde av vær og vind i Oslo de siste 30 årene? spør Brita Slettemark, leder av Klimahuset. Foto: Klimahuset
– Vi trenger hjelp fra publikum. Har du tatt et godt bilde av vær og vind i Oslo de siste 30 årene? spør Brita Slettemark, leder av Klimahuset. Foto: Klimahuset

Konkurranse

Klimahuset trenger 36 bilder av været i Oslo fra de siste 30 årene. Tre av innsenderne får Klimahusets gullbillett, som gir gratis inngang i hele 2020 og invitasjon til spesialarrangementer.

Kriterier

  1. Bildet må vise Oslo-været i perioden 1990-2020. Vi ønsker bilder av alle årstider og alle værtyper, som vind, regn, snø og sol. Vi vil også ha bilder fra ulike steder i kommunen, som by, skog og fjord.
  2. Bildet må ikke vise ansikter eller personer som kan gjenkjennes.
  3. Bildet må kunne henge på utstilling i Klimahuset ved Naturhistorisk museum som åpner våren 2020 og publiseres hos VårtOslo.
  4. Bildet må kunne leveres (fysisk eller digitalt, i format JPG, i høy oppløsning) til Naturhistorisk museum innen 4. februar.
  5. Bildet må være datert med år og årstid.

Slik deltar du

  • Velg ut maks tre bilder.
  • Skriv ned dato eller årstid, årstall og hvor i Oslo bildet er tatt.
  • Er det et digitalt fotografi, send det på e-post til: [email protected]
  • Er det et fysisk fotografi, ta bilde av det med telefonen din og send det på e-post til: [email protected]
  • Blir disse valgt ut, vil vi gjerne låne de fysiske bildene for selv å scanne dem.

Slik velger vi

Naturhistorisk museum ser gjennom alle bildene. Sammen med Meteorologisk institutt velger vi ut de bildene som passer best.

Vi tar hensyn til årstall, geografi, motiv og teknisk kvalitet. Frist for innsending av bilder tirsdag 9. februar. Send inn på [email protected]

Powered by Labrador CMS