Den helt nye geologiske utstillingene trekker publikum til Naturhistorisk museum som aldri før.
Den helt nye geologiske utstillingene trekker publikum til Naturhistorisk museum som aldri før.

Publikumsrekord for Naturhistorisk museum

Rekordmange besøkte Naturhistorisk museum etter gjenåpningen tidlig i mai. Hele tre ganger flere enn snittet de siste årene gjør at besøket slår alle tidligere rekorder.

Publisert

I løpet av mai var det mange besøkende som tok turen til Naturhistorisk museum i Botanisk hage. Et besøkstall på 30.600 er tre ganger flere enn snittet for de siste årene, og slår også alle tidligere rekorder.

Tallene viser at museet de siste årene har hatt rundt 10 000 besøkende i mai måned, hvis du ikke regner med pandemiårene 2020 og 2021 da besøket var lavere, skriver Uniforum.

Årsaken til de høye besøkstallene er at Brøggers hus, tidligere Geologisk museum, gjenåpnet 6. mai i år etter sju år med rehabilitering. Det er de helt nye geologiske utstillingene her som trekker publikum til museet som aldri før.

Venter mange sommerbesøkende

– Dette er den største oppgraderingen av utstillinger i museets historie, og forteller om jordas historie og livets utvikling gjennom 4,5 milliarder år, sier museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle.

Tradisjonelt er det i løpet av sommeren at Naturhistorisk museum har flest besøkende. Dermed er det ikke sikkert at besøksrekorden blir stående lenge.

Powered by Labrador CMS