Byrådsleder Raymond Johansen testet den elektriske varesykkelen til transportsamarbeidet Elskede by. Foto Birger Morken

Pakkefrakt ut, avfall på returen. Ragn-Sells, Bring og KLP starter transportsamarbeid

Elektriske kjøretøy og elektrisk varesykkel som frakter både pakker og søppel skal føre til redusert trafikk og renere bymiljø i Oslo.

Publisert

Samarbeidsprosjektet Elskede by går ut på at miljøvennlige kjøretøy frakter pakker og gods til kunder i sentrum og tar med seg avfall ut igjen. Opplegget er allerede prøvd ut med suksess i Stockholm.

Det er gjenvinningsselskapet Ragn-Sells, logistikkleverandøren Bring og KLP Eiendom som går nye veier for distribusjon og innsamling av gods, avfall og materialer i Oslo sentrum.

Målet er mindre utslipp, mindre støy, mindre trafikk og bedre omgivelser. Mandag ble Elskede by åpnet av byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg.

Elskede by er et samarbeid mellom Ragn-Sells, Bring og KLP på Eiendom. Her fra venstre: Tone Wille (konsernsjef i Posten Norge). Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom, pressesjef John Eckhoff i Posten Norge, administrerende direktør Bjørn Hoel i Ragn-Sells Norge. Erik Wastesson fra Ragn-Sells i Sverige, strategidirektør Per Johannessen i Ragn-Sells Norge og distriktssjef Lars Veder i Bring (delvis skjult). Foto: Birger Morken

Suksess i Stockholm

– Som del av Miljøhovedstadsåret har vi utfordret næringslivet til å komme opp med nullutslippsløsninger for transport. Når vi vet at transportsektoren står for 55 prosent av utslippene, er det svært gledelig å se at tre store næringslivsaktører går sammen for å redusere trafikken og bidra til at Oslo-lufta blir reinere, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Konseptet er alt i drift i Stockholm under navnet Älskade stad – med Ragn-Sells og Bring som sentrale aktører. Til sammen 11 varebiler er i Sveriges hovedstad erstattet med én elektrisk, og CO2-utslippene for de aktuelle transportene er redusert med 73 prosent.

Elskede by vil ha en samlastingssentral i kjelleren til det tidligere brevsenteret til Posten i Biskop Gunnerus gate, som nå eies av KLP. Utover våren og sommeren vil Elskede by bli testet ut i sentrumsgatene, med klimavennlige elektriske kjøretøy og elektrisk varesykkel.

Powered by Labrador CMS