IKEA har forpliktet seg til å fremskynde overgangen til elektriske kjøretøy og gjøre elektrisk transport til den nye normalen innen 2030.
IKEA har forpliktet seg til å fremskynde overgangen til elektriske kjøretøy og gjøre elektrisk transport til den nye normalen innen 2030.

IKEAs globale bærekraftmål allerede nådd i Oslo

Innen 2025 skal all hjemlevering i IKEA – verden over - være utslippsfritt. Men allerede er målet nådd i Oslo. Totalt 20 elektriske kjøretøy vil transportere IKEA-varer hjem til kundene.

Publisert

Nå kan IKEA-kunder i Oslo glede seg over at BILLY, LACK og alle deres venner blir levert hjem med 100 prosent elektriske kjøretøy fra Bring. Innen 2025 skal all hjemlevering i IKEA – verden over - være utslippsfritt. Men allerede er målet nådd i Oslo.

– Nullutslipp-transport i Oslo er en viktig milepæl for oss for å bidra til en mer bærekraftig verden. Ved normal pågang klarer vi nå å levere hjem med 100 prosent elektriske kjøretøy, sier Siri Norhagen, bærekraftsjef IKEA Norge i en pressemelding.

I tillegg til å jobbe med egen transport, har IKEA også installert hurtigladere ved alle varehus og vil øke antallet ladestasjoner i takt med det stadig økende behovet.

Økt etterspørsel for hjemlevering

Måten folk bor, lever og jobber på er i endring og kundene ønsker i større grad enn før å få levert ting rett hjem. Siden høsten 2020 har IKEA opplevd en 25 prosent økning i antall hjemleveringer.

Totalt 20 elektriske kjøretøy vil transportere IKEA-varer hjem til kundene, enten direkte fra varehus eller via Bring sin hub i Oslo.

– Vi har fremdeles en jobb foran oss for å nå vårt endelige mål med å være 100 prosent nullutslipp i alle våre hjemleveringer innen 2025, sier Siri Norhagen

Powered by Labrador CMS