En 16-åring ble fredag knivstukket og sendt til sykehus med kritiske skader. En person er siktet for drapsforsøk og fremstilles for varetektsfengsling søndag.

Siktede etter knivstikking av 16-åring på Oslo S erkjenner ikke straffskyld

16-åringen som er siktet for drapsforsøk på en jevnaldrende gutt etter en knivstikking på Oslo S fredag kveld, nektet søndag for varetekt.

Publisert

Oppdatert 16. juni klokken 16:56

Siktedes forsvarer, advokat Marijana Lozic, sier at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han samtykket ikke til varetekt. Han erkjenner ikke straffskyld, men knytter seg til hendelsen, sier Lozic til NTB.

Rettsmøtet gikk for lukkede dører, med verge og barnevern til stede, opplyser Knut Lutro i Oslo politidistrikt til TV 2. Siktede ble avhørt lørdag.

– Vi har bedt om varetektsfengsling i to uker, det er ikke anledning til å be om mer når siktede er så ung, sier politiadvokat Christian Stenberg til VG.

Den fornærmede, en 16-åring fra Østfold, er fortsatt kritisk skadet. Det var flere involvert i hendelsen, og alle er mindreårige, ifølge politiet. Overvåkingskameraer skal ha fanget opp store deler av det som skjedde.

– Først skal det ha vært en slåsskamp med et balltre, og så dukket det opp en kniv, sa innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt fredag kveld.

16-åringen som er bosatt i Oslo, er godt kjent for politiet fra tidligere. Han er tidligere domfelt for blant annet vold og trusler, skriver VG.

Powered by Labrador CMS