Frederikkeplassen-universitetet
Frederikkeplassen ved Universitet i Oslo. Foto: NTL Universitetet i Oslo

Brev med mistenkelig pulver sendt til Universitetet i Oslo

Politiets bombegruppe undersøker et brev med mistenkelig pulver som tirsdag ble sendt til en bygning ved Universitetet i Oslo der ledelsen har kontorer.

Brevet ble sendt til Lucy Smiths hus, skriver avisen Uniforum. Både rektor, den sentrale universitetsledelsen og ulike støtteenheter holder til i dette bygget.

Brevet ble mottatt like før klokken 10 tirsdag formiddag, og fem personer som ble eksponert for pulveret, ble ivaretatt av helsepersonell.

– Det er totalt fem personer som har vært i kontakt med brevet. Ingen av disse har følt ubehag, det er et godt tegn, sier operasjonsleder Christian Krohn Engseth til NTB.

Ukjent pulver

Brevet ble sendt som vanlig post og gikk via postmottaket til et kontor i universitetsbygningen.

– Brevet inneholder et pulver som for oss er ukjent. Vi tar høyde for at det kan være farlig, sier Engseth.

Evakuerer ikke

Engseth ønsker ikke å oppgi hvem brevet var rettet mot. Brevet ble plassert på et isolert rom der politiets bombegruppe tirsdag satte i gang undersøkelser.

– Politiet opplyser å ha kontroll på situasjonen – og ser ikke grunn til å evakuere bygget. UiO har satt beredskap og jobber i tett samarbeid med nødetatene, opplyser universitetsdirektør Gunn-Elin Aa på universitets nettsider.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer